Prelungiti viata electrocasnicelor

Nicio casa nu este completa fara electrocasnice si electronice! Indiferent cat de mare sau mic este un astfel de produs, intodeauna achizitionarea sa reprezinta un efort economic pe care nu sunteti dispusi sa il faceti prea des, motiv pentru care, ingrijirea sa este esentiala.

Pentru a prelungi cat mai mult durata de viata a aparaturii din casa ce, fie va ajuta la treburile gospodaresti fie va relaxeaza, trebuie sa stiti de la bun inceput ce anume ii face rau, ce anume bine si nu in ultimul rand, cum se curata si intretine obiectul in cauza cat mai corect.

Frigiderul. Pentru ca acesta sa nu prinda un miros urat in timp, el trebuie  cel putin de doua ori pe an scos din priza, dezghetat si spalat foarte bine in interior, dezinfectat cu o solutie speciala sau una din apa si otet. Acest lucru este valabil chiar si in cazul frigiderelor performante ce teoretic nu au nevoie de dezghetare. In restul timpului, pentru ca frigiderul sa miroasa frumos sau cel putin neutru, puteti tine aici o lamaie taiata in 4 sau cativa carbuni de lemn intr-un mic recipient deschis.

Hota. De mare ajutor pentru a nu permite mirosurilor de mancare sa se imprastie in toata casa, hota trebuie curatata dupa fiecare prajire pentru a avea o durata de viata lunga si a putea elimina in intregime mirosurile atunci cand gatiti. Scoateti hota din priza in primul rand si folositi o laveta inmuiata in apa calda cu detergent pentru a degresa cat mai bine, evitand solutiile abrazive.

Aspiratorul. Dupa cum bine stie toata lumea curatarea sacului este o adevarata bataie de cap. Vestea buna insa, este ca orice sac textil ce pastreaza praful in fibra sa, se poate inlocui cu unul din hartie ce se schimba usor si igienic ori de cate ori este nevoie. Pentru o curatenie facile de fiecare data si un aspirator ce trage bine, va rebui din cand in cand sa-i spalati filtrul.

Masina de spalat. O data la cateva luni porniti masina fara ca aceasta se fie incarcata. Daca nu exista program de curatare, alegeti programul cel mai scurt, setati apa de spalare fierbinte iar in sertarul pentru detergent adaugati fie produse speciale de curatare si dezinfectare, fie o ceasca de  suc de lamaie sau doua de otet. Nu uitati sa adaugati si produse anti calcar la fiecare spalare pentru a impiedica depunerile sa va strice masina de spalat si deasemenea in cazul celor cu incarcare frontala nu uitati sa stergeti de fiecare data  garnitura de cauciuc a cuvei pentru a evita deteriorarea sa.

Televizorul/Calculatorul. Cel mai important sfat aici, este acela de a nu sterge ecranul cu produsele pentru degresarea altor suprafete din casa deoarece acesta se poate matui sau pata. Curatarea trebuie facuta dupa ce televizorul sau ecranul calculatorului este scos din priza, cu o carpa dintr-un material special destinat curatarii ecranelor, usor umezita cu apa calduta, niciodata cu detergenti sau alte substante.

Electrocasnicele mici. In aceasta categorie intra mixerul, blenderul, storcatorul de fructe, cafetiera, prajitorul de paine, uscatorul de par, fierul de calcat si altele asemenea. Toate acestea trebuiesc pe cat posibil ferite de umezeala  si abur, iar in cazul celor folosite in bucatarie, se impune curatarea lor cu substante delicate, speciale dupa fiecare utilizare. Tot de retinut este si faptul ca, daca unul dintre aceste electrocasnice nu este folosit zilnic, el nu trebuie sa stea in bucatarie sau baie, expus sau chiar mai rau si bagat in priza, ci de preferat, in ambalajul sau original sau intr-un dulap/sertar ferit de orice l-ar putea avaria.

Cu cat veti tine aparatura in locuri sigure si o veti curata dupa fiecare utilizare cu produsele recomandate, cu ata durata lor de viata va fi una mi lunga iar aspectul, chiar si dupa mult timp unul foarte bun.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *