Cum iti amenajezi baia?

O camera foarte importanta in orice apartament o reprezinta baia. Conform cercetatorilor americani, ne petrecem, in medie, o ora/zi in baie.

Aici va faceti igiena si in plus va relaxati in intimitate dupa zile obositoare sau stresante. De aceea, este foarte important felul in care este amenajat acest loc. Orice ati face si oricat de mare sau mica este camera destinata baii aceasta trebuie sa rezulte, la final, dupa amenajari, trucuri si renovari, una extrem de placuta si linistita.


Pentru a putea obtine asa ceva, trebuie sa acordati atentie achizitionarii tuturor obiectelor sanitare de la cele banale pana la cele ce contureaza cu eleganta designul.

Cabina de dus sau cada trebuie aleasa in asa fel incat sa va ofere confort din plin dar sa fie proportionala cu dimensunile baii astfel incat dupa montare, sa mai ramana suficient spatiu in jur.

Lavoarul, deasemenea trebuie ales si pozitionat cu atentie astfel incat sa nu incurce trecerea dar sa fie la indemana si de o dimensiune potrivita nevoilor proprii.


Urmeaza oglinda baii ce poate avea un efect pozitiv de marire a incaperii daca este aleasa pe masura camerei, nici prea mica incat sa nu va incadreze nici mcar bustul, dar nici exagerat de mare incat sa ocupe aproape un perete intreg.

Nu in ultimul rand, in orice baie trebuie sa existe fie o masca a chiuvetei, fie un dulap separat in care sa depozitati obiectele de care aveti nevoie pentru a nu le ingramadi pe toate pe polita din fata oglinzii.

Un detaliu important intodeauna este gresia si faianta care au menirea de a contura restul de mobilier de baie avut. Daca baia este una mica nu alegeti culori inchise sau contraste puternice si aveti intodeauna in vedere ca nuanta aleasa pentru gresie sa se potriveasca cu cea a faiantei pentru a alcatui un design placut si linistitor din punct de vedere vizual.

Deasemenea mobilierul de baza, cada, vas de wc si lavoar, incercati sa le alegeti albe, deoarece dulapul si faianta vor aduce destula culoare camerei.

Articol scris cu ajutorul echipei de la WS Consult, specialisti in mobilier de baie.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *