Trucuri ce aduc schimbari acasa

Lucru sigur 100%, nimeni nu este multumit pe deplin de casa in care locuieste. Oricine si-ar mai dori o imbunatatire colo, un schimb de mobilier dincolo, poate o noua zugraveala sau  alte decoratiuni, poate o camera mai colorata sau luminoasa, si asa, lista poate continua oricat.

Pentru a nu va intrista ca nu le puteti avea pe toate, insa, trebuie sa stiti cum sa „pacaliti” ochiul si la ce trucuri sa recurgeti pentru a obtine decorul si atmosfera visate, chiar fara a face investitii majore atunci cand bugetul nu vi-o permite si fara a face nici prea mult deranj.

Petele de culoare sunt intotdeauna bine-venite in orice casa deoarece destind si inveselesc atmosfera, atata timp cat nu se exagereaza, bineinteles. Puteti colora personal un perete sau chiar mai simplu, puteti lipi pe el stickere decorative. Deasemenea va mai puteti folosi si de fete de perne, huse sau mici decoratiuni colorate care sa schimbe putin linia cromatica a incaperii. Daca va tenteaza, puteti chiar vopsi o piesa de mobilier, intr-o culoare vie si instant camera respectiva, va capata alt aspect.

O cu totul alta atmosfera puteti obtine, surprinzator, si daca schimbati mirosul casei. Chiar daca mobila ramane aceeasi, poate doar putin reorganizata si culorile din jur nu se schimba, daca va veti folosi de lumanari, betisoare sau uleiuri parfumate, atunci cand veti intra in casa veti avea un cu totul alt sentiment, mult mai placut si relaxant.

Perdelele sunt si ele un element important ce decoreaza si asigura totodata si intimitatea necesara. Uitati de teoria parintilor cum ca perdelele trebuie sa fie albe incat sa denote curatenie si alegeti cu incredere niste perdele colorate, cu desene, imprimeuri sau modele pentru a anima putin camerele albe, impersonale.

Mai puteti personaliza casa proprie si folosindu-va de imprimeuri. Sunt la moda acum, atat imprimeurile florale, cat si bulinele, dungile, liniile haotice. Puteti schimba cu totul infatisarea camerelor, prin simpla inlocuire a husei, asternutului, fetei de masa, perdelei, etc. cu unele cu astfel de imprimeuri moderne, tineresti, vioaie.

Alt truc, de mare efect ce schimba radical aspectul casei este cel al eliberarii spatiului. Faceti curatenie in tot ce aveti si nu mai pastrati lucrurile inutile doar de dragul de a le avea in casa. Acestea ocupa un spatiu vital, degeaba. Creati-va spatii de depozitare cat mai putine si „ascunse” iar acolo depozitati numai ce este absolut necesar. In urma unei reorganizari si curatenii drastice, veti obtine atat de mult spatiu incat vi se va prea ca v-ati mutat intr-o alta casa.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *