Trendurile de design interior ale anului 2017

Desi stilurile de amenajare a unei case sunt destul de bine definite, cei care incearca sa isi alcatuiasca propriul look distinct amesteca de multe ori elementele mai multor curente arhitecturale experimentand. In prezent, stilurile cele mai pregnante de amenajari sunt cel modern, contemporan, scandinav sau boem. Exista cateva trasaturi, obiecte sau aranjamente distincte care pot fi folosite din punct de vedere estetic in cadrul altor amenajari si astfel devin un laitmotiv. In afara de adoptia treptata la scara larga a preferintelor personale de aranajare a interioarelor, industria decoratiunilor este foarte influentata de schimbarile curentelor in moda si arta astfel incat se poate vorbi de aparitia unor trenduri stilistice anuale. Am pregatit mai jos cele mai influente trenduri de design interior ale anului 2017.

1

Verde tipator

Institutul Pantone alege in fiecare an o culoare reprezentativa care, conform studiilor facute, va fi regasita constant in creatiile artistice mainstream. Anul 2017 este marcat de „Greenery”, un verde tipator care se preconizeaza a fi una din cele mai populare culori pentru vopsirea peretilor interioarelor. Despre aceasta nuanta, Institutul Pantone detaliaza ca „reprezinta vitalitatea si prospetimea intr-un nou climat social si cultural”.

2

Fluturi

De obicei un accesoriu stilistic destinat doar camerei copiiilor, fluturii pot fi folositi ca autocolant pentru pereti ori ca tapet. Modelele sunt destul de indraznete si exprima ideea de fericire, dar necesita atentie in incorporarea design-urilor clasice. Ideea din spatele acestui trend proaspat are legatura cu luarea unei atitudini specifica stilului boem de design interior: curajul folosirii unor elemente neobisnuite pentru perioade scurte de timp. Inclusiv casa de design Pols Potten sau designerul Christian Lacroix au deja colectii si accesorii de acest fel.

3

Combinatii de imprimeuri

Acest trend a fost folosit la Saptamana Modei de la New York din toamna anului trecut si reprezinta o trasatura clasica a stilului boem. Contrastele puternice date de combinatiile de imprimeuri vor fi din ce in ce mai des utilizate in 2017. Poti adauga usor aceste elemente casei tale sub forma textilelor fie ca este vorba de draperii, pleduri sau alte decoratiuni.

4

Texturi diferite

Poate cel mai important trend al anului 2017 este caracterizat de diversificarea texturilor obiectelor de mobilier. Obtinerea unui nivel de confort cat mai mare si a unui look aparte cu ajutorul texturilor canapelei, fotoliilor sau a fibrelor de lemn naturale folosite este tendinta generala a tuturor stilurilor de decoratiuni interioare. Axeaza-te pe materiale cum sunt catifeaua, bumbacul sau alte tesaturi placute la atingere. Daca bugetul iti permite, amenajeaza living-ul casei tale in texturi care capteaza atentia cum e cea a blanii false, mohairului sau pufilor din fulgi textili.

 

Tine cont de faptul ca majoritatea trendurilor apar foarte repede dar si dispar in acelasi fel. Cu toate acestea, cele mai multe trenduri ale anului provin din stilul boem de decoratiuni interioare. Cum ti se par schimbarile generale si tendintele decorative de anul acesta? Crezi ca le poti adauga cu usurinta locuintei tale?

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *