Tapetul revine in actualitate

A fost o perioada in care tapetul iesise complet din trend si nu mai era intalnit decat, poate, in casa bunicii, avand un aspect ingalbenit si usor desprins pe la colturi. Dupa cativa ani de pauza insa, tapetul a revenit in trend, cu noi modele fiind iar indragit de o mare parte a celor ce isi redecoreaza si renoveaza casele.

Si pentru ca traiti intr-o lume moderna, pana si peretii casei in care locuiti trebuie sa se ridice la acest nivel si sa arate cat mai bine. Daca ideea tapetului v-a cucerit, nu mai ramane decat sa cautati modelele potrivite fiecarei incaperi:

In bucatarie puteti alege un tapet tematic, neaparat de o buna calitate pentru a rezista la aburi si umezeala pe care sa il aplicati fie pe toti peretii camerei fie, de preferat, numai partial pentru a obtine un design al bucatariei animat dar nu foarte incarcat, fapt ce este valabil si pentru restul incaperilor.

In sufragerie in functie de stilul adoptat in ceea ce priveste mobilierul, puteti alege un tapet simplu, de o culoare sau unul cu diverse influente rustice/clasice/moderne. Puteti alege aici teme florale, dungi, linii, forme geometrice sau diverse alte forme abstracte.

In dormitor tapetul trebuie sa fie unul placut, linistitor astfel incat sa va puteti odihni in aceasta camera. Daca totusi va doriti ceva mai incarcat pentru dormitor, sfatul este sa aplicat tapetul respectiv pe peretele cu patul, incat atunci cand va asezati in pat sa nu il zariti.

In camera copiilor, daca alegeti sa puneti tapet, cel indicat este cel cu teme din desenele animate, cu personaje indragite de cei mici. In felul acesta le creati o lume de poveste in care ei sa poata creste fericiti si fara griji.

Pentru restul incaperilor din casa,  precum holul sau baia nu este recomandat tapetul, in baie deoarece se produce foarte mult abur zilnic si orice tapet, oricat de bun este, se va deteriora, iar in hol, fiind o incapere mica, de trecere, tapetul cu model, poate incarca prea mult.

Cea ce este de retinut in cazul in care doriti sa aplicati tapet este, cum spuneam mai sus, ca acesta sa nu acopere 100% din pereti ci doar un perete ci doar anumite parti dintr-un perete. In felul acesta nu riscati sa obtineti un decor obositor pentru ochi care va da impresia unei incaperi mici, sufocante.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *