Siguranta casei in care locuiti

Avand in vedere tot ceea ce insemna o casa, acesta este locul in care nu numai ca trebuie sa va simtiti comozi ci si in deplina siguranta. Cum strazile sunt pline de incidente neplacute de talharie, va trebui sa va luati intodeauna, din timp, masuri de precautie, astfel incat nici dumneavoastra si nici casa in care locuiti sa nu cada prada unei asemenea situatii neplacute si periculoase.

In ceea ce priveste apartamentul, aveti cateva detalii de pus la punct inca din clipa in care va mutati, astfel incat acesta sa fie  intr-adevar un adapost in adevaratul sens al cuvantului.

Cum este si normal, incepem cu usa. Aceasta, pentru siguranta familiei dumneavoastra, chiar platind un pret mai mare, va trebui sa fie facuta dintr-un material solid, gros si pe cat se poate mai greu de avariat cu diverse scule. O simpla si ieftina usa din fier forjat, tabla sau lemn, chiar daca va avea un sistem bun de inchidere va fi expusa riscurilor unei spargeri facile. In afara de materialul din care este facuta usa, conteaza si sistemul sau de inchidere. Cu siguranta aveti nevoie de unul cat mai greu de patruns, cat mai complex astfel incat usa de la intrare sa devina impenetrabila.

Deoarece si geamul poate fi o cale de acces a hotilor,  este recomandat in special daca locuiti la parter, etajul unu sau ultimul etaj la blocului, sa va dotati ferestrele fie cu gratii din fier forjat, fie cu jaluzele din pvc care sa impiedice accesul necunoscutilor in casa. Daca aveti de ales, mai elegante si chiar mai practice decat gratiile, sunt jaluzelele ce, in afara de faptul ca ofera protectie, intimitate crescuta, ofera si umbra vara pastrand in casa o racoare placuta.

Dupa ce ati asigurat usa de la intrare si geamurile, in cazul in care zona este una ceva mai periculoasa sau detineti in casa obiecte de valoare, puteti adauga si o alarma sau camere de luat vederi pentru detectarea oricarei eventuale situatii de spargere a locuintei.

Odata cu aceste trei aspecte intrunite casa dumneavoastra devine categoric una ce va ofera atat confort cat si adapost de pericole exact asa cum orice camin ar trebui sa o faca.

Ca ultim sfat, pentru a nu scadea niciodata siguranta locuintei si nici a propriei persoane, nu permiteti accesul niciunui necunoscut in casa si aveti intodeauna grija de dublurile cheilor de la usa sa nu incapa pe mainile cui nu trebuie.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *