Sfaturi pentru alegerea modelului de gresie si faianta

Amenajarile cu gresie si faianta reprezinta o alegere extrem de inteleapta atunci cand vorbim despre renovarea bucatariei, bailor sau chiar a holului. Fiind suprafete rezistente in timp si usor de intretinut, modelele de gresie si faianta sunt disponibile intr-o gama variata care simplifica si eficientizeaza procesul de achizitie.

Gresie si faianta

Totusi, inainte de a achizitiona modelul de gresie si fainata potrivit, trebuie sa tii cont de incaperea pe care vrei sa o amenajezi. Spre exemplu, gresia si faianta pentru interior trebuie sa aiba o rezistenta mare la agenti chimici si mecanici, la greutati si la absortia apei. Mai ales in baie, peretii sunt foarte expusi umezelii accentuate si agentilor chimcii existenti in produsele de ingrijire si de curatenie.

Gresie si faianta

Pentru exterior, gresia trebuie sa poata rezista inghetului si nu trebuie sa fie alunecoasa. De asemenea, gresia pentru exterior trebuie sa aiba o absortie a apei mult mai mica decat cea de interior (sub 3%). Gresie si faianta

Un alt factor important in alegerea gresiei si faiantei potrivite este aspectul. Atat modelul utilizat, cat si culoarea, trebuie sa fie in ton cu restul incaperii si sa se completeze armonios cu obiectele de mobilier.

Gresie si faianta

Pentru un aspect placut, gresia si faianta trebuiesc corelate cu stilul de amenajare existent si cu peretii incaperii respective. Pentru amenajarea unei bai, cele mai des intalnite sunt culorile reci precum albastru, verde, negru sau gri, in timp ce pentru bucatarii pot fi utilizate si culori mai calde ca galben, maro sau bej. De asemenea, este important de stiut ca utilizarea unor culori deschise va da un plus de luminozitate camerei si va oferi senzatia de spatiu mai mare.

Gresie si faianta

Luminozitatea poate fi de altfel atat un avantaj, cat si un dezavantaj pentru cine nu stie sa o utilizeze in mod corect. Daca vorbim despre un spatiu foarte luminos, cele mai potrivite sunt culorile mate, care nu reflecta lumina, in timp ce spatiile slab luminate necesita culori mai lucioase.

Gresie si faianta

Asadar, acestea sunt principalele aspecte de care trebuie sa se tina cont in alegerea gresiei si faiantei. Pentru modele de gresie si faianta de calitate, viziteaza site-ul NeaKaisa.ro si alege tipul de gresie si faianta preferat.Vezi si alte articole despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *