Reabilitare instalatie electrica de apartament

Instalatia electrica de apartament este formata din urmatoarele: contor de energie electrica, panou de sigurante (in general se gaseste pe hol), prize, intrerupatoare, conductoare si doze.instalatie electrica
Vorbind de un apartament, stim din start ca contorul de energie electrica se gaseste pe scara blocului, la partier. Aici se afla si busoanele care se scot in momentul in care va apucati de reabilitarea instalatiei electrice. Atentie! Angajati un specialist sau o firma specializata pentru a reabilita instalatia electrica.

Panoul de sigurante, se afla in holul casei, undeva sus. Acesta deseori are 4 clape cu sigurante, acestea pot pica in momentul in care cererea de curent este prea mare, sau are loc un scurt-circuit. De asemenea, schimbarea panoului de sigurante implica angajarea unui specialist.

Prizele si intrerupatoarele: acestea se gasesc in toate camerele, exclus in baie. Efectuarea de lucrari asupra lor implica oprirea temporara a curentului, si de asemenea, consultarea unui specialist.

La cine apelam pentru executia/schimbarea unei instalatii electrice de apartament?
Atunci cand se ia in considerare reabilitarea instalatiei electrice, trebuie neaparat sa luam legatura cu un electrician cu experienta sau cu o firma ce presteaza autorizat astfel de servicii.

Costuri estimative
1. Pentru schimbarea panoului de sigurante. Un panou costa in jur de 150 lei, dupa care, mana de lucru a unui electrician/firma mai costa in jur de 100 – 200 Lei.
2. Executarea unei intrege retele electrice. In cazul in care schimbati prizele, intrerupatoarele sau toata instalatia electrica, aveti nevoie in primul rand: de cabluri recomandate de catre electrician, prize noi, intrerupatoare. Cost estimativ: 200 – 300 Lei. Manopera: 300 lei.
3. Schimbarea completa a instalatiei electrice va costa in jur de 2000 Lei, iar executia in jur de 1500 Lei.Vezi si alte articole despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *