Putin Feng Shui pentru o casa armonioasa

Nu stiu cati dintre dumneavoastra cred in forta energiilor bune si rele, de a influenta atmosfera unei case, insa se spune ca “paza buna trece primejdia rea” ceea ce, adaptat la situatia nostra inseamna ca nu ar strica sa tineti cont de cateva reguli esentiale de Feng Shui caci poate, cine stie, chiar au un efect benefic si va ajuta. Nu va imaginati acum ca ar trebui sa respectatii sute de legi, legata de orice obiect din casa, ci doar pe acelea elementare care nu numai ca va pot oferi o protectie mai buna (pentru cei care cred) dar va pot oferi si un decor mult mai bun al casei, cu mobilierul pozitionat uneori mult mai bine decat v-ati fi gandit dumneavoastra.

Reguli esentiale de amenajare Feng Shui

Decorati holul de la intrare cu elemente pozitive, fara a incarca spatiul si eventual atarnati un snur rosu la tocul usii pentru noroc. Se spune ca daca locul de aici este unul amenajat pozitiv (tablouri frumoase, plante, imagini pozitive) si energiile ce va vor patrunde in casa vor fi dintre cele bune. Pe de alta parte este si mult mai placut un hol aerisit si decorat cu elemente vesele decat unul intunecat, fara niciun decor, impersonal sau incarcat de lucruri inutile.

Decorati fiecare camera cu cele cinci elemente ale vietii (lemn, foc, pamant, metal, apa) atat pentru a realiza un echilibru energetic pretutindeni cat si pentru ca aceste elemente au exact culori ce se asorteaza de minune intre ele si pot crea, pentru fiecare camera indiferent de tema sa, un design deosebit daca sunt imbinate cu gust.

Inspirati-va din natura pentru a decora si mobila apartamentul sau casa deoarece elementele naturale aduc energie pozitiva creand o atmosfera destinsa, primitoare, relaxanta in care oricine se va simtit bine. Florile, bambusul, plantele verzi, obiectele din lemn si decoratiunile precum scoicile sau nisipul sunt intotdeauna de efect indiferent daca credeti sau nu in Feng Shui.

Scapati de tot ceea ce este vechi si inutil in casa, daca nu din considerente Feng Shui ce sustin ca acestea emana energie negativa, macar pentru aspectul casei ce va arata cu mult mai bine daca este ordonata si curata decat daca seamana unui pod de vechituri. Renuntati la tot ce este vechi in favoare lucrurilor noi si evitati sa transformati colturile camerelor in spatii pentru depozitare caci face rau atat echilibrului din casa cat si decorului.

Aerisiti des incaperile pentru a pastra prospetimea din casa. Aerul statut nu numai ca poate fi incarcat negativ si va poate afecta dar poate fi si nociv din punct de vedere medical, de la un punct, dioxidul de carbon respirat afectand ventilatia creierului.

Amenajati un dormitor cat mai aerisit si confortabil, nu numai pentru ca acesta este un principiu esential Feng Shui ci si pentru a va odihni cat mai bine. Daca veti avea in permanenta impresia ca sunteti inghesuiti de lucrurile din jur sau veti dormi intr-o pozitie inconfortabila automat odihna va avea de suferit si automat cu sau fara energii, intregul organism.

Aveti grija cum amplasati oglinzile caci ele trebuie sa reflecte elementele pozitive din casa dumneavoastra si sa nu fie prezente in dormitor, hol sau camera copiilor caci se crede ca absorb energie pozitiva. Din nou, pentru necredinciosi sfatul este valabil din punct de vedere estetic. O oglinda asezata gresit poate strica intregul decor si chiar starea de spirit, mai ales una din dormitor in care va vedeti reflexia mereu (acest lucru poate fi deosebit de obositor).

In ceea ce priveste pozele, daca aveti acasa asa ceva, pozitionati-le in sufragerie sau in birou, dormitorul fiind rezervat pozelor de cuplu. Deasemenea nu tineti la vedere poze cu persoane ce nu mai sunt in viata.

Iluminarea, ultima dar nu cea din urma joaca si ea un rol important in amenajarea casei si contribuie la echilibrul de aici. Dotati fiecare camera atat cu surse de lumina puternica cat si cu surse de lumina difuza, odihnitoare. Pe langa faptul ca ambele tipuri de iluminare sunt de ajutor in functie de ceea ce aveti de facut in camera respectiva, din punct de vedere Feng Shui aceste surse de lumina sunt benefice pentru a putea lumina orice colt din casa unde teoretic s-ar putea aduna energii negative daca lumina lipseste pentru o perioada indelungata.Vezi si alte articole despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *