Posibile greseli ce pot strica decorul casei

Pentru a obtine un decor placut, demn de laude, atunci cand porniti la reamenajarea casei in care locuiti va trebui sa aveti in vedere evitarea catorva lucruri esentiale ce va pot ruina toate eforturile de a obtine un rezultat frumos. Desi poate credeti ca schimband mobila, decoratiunile si culoare peretilor nu aveti cum da gres, ei bine acest lucru se poate intampla foarte usor daca nu aveti experienta in domeniu sau  daca nu tineti cont de micile sfaturi ale expertilor.

Lucruri de care sa tineti cont in reamenajarea casei

Stilul. La acest capitol este necesar sa tineti cont de zona in care locuiti si sa amenajati casa potrivit peisajului din jur. De exemplu, oricat v-ar place marea, daca aveti casa la munte, nu o puteti decora cu scoici si culori marine, deoarece este total nepotrivit.

Viata personala. Si stilul de viata personal este un aspect important atunci cand redecorati si reamenajati. Inainte de a cumpara orice lucru nou, ganditi-va daca acesta va ingreuna sau usura viata de zi cu zi si curatenia casei. De exemplu  daca aveti copil mic, oricat v-ar placea un covor alb in sufragerie si mobilier deschis la culoare, va trebui sa renuntati la idee deoarece acesta se va murdari imediat cand copilul se va apuca sa se joace.

Iluminarea. Chair si cel mai frumos decor poate fi stricat daca este pus intr-o lumina nefavorabila. Alegeti cu grija locurile unde veti aseza corpuri pentru iluminare astfel incat, odata aprinsa, lumina sa nu bata direct in ochi, sa nu fie nici prea puternica si nici prea difuza. Deasemenea nu va folositi de un singur element de iluminare ci de mai multe, adaugand pe langa lustra din tavan, spoturi, lampadare, veioze, etc.

Culorile. Poate aveti o culoare preferata dar asta nu inseamna ca o camera de o singura culoare va fi una frumoasa, ci dimpotriva. Pe cat posibil, imbinati culorile din fiecare camera si nu adaugati exagerat de multa culoare nicaieri, deoarece rezultatul va fi viu dar prea obositor atat pentru ochi cat si pentru psihic.

Decoratiunile. Stim ca aveti multe lucruri dragi insa incercati sa le expuneti cat mai aerisit, poate chiar cu schimbul. Daca pe rafturi si masute nu va mai ramane pic de loc din cauza obiectelor decorative, spatiul va fi mult prea incarcat pentru a mai arata bine si nici obiectele in cauza nu vor mai putea fi remarcate, deslusite si apreciate.

Pernutele decorative. Sunt frumoase si asigura un confort nemaipoment pe canapea, insa nu exagerati. Prea multe pernute nu vor mai lasa loc pentru a sta pe canapea si avand in majoritate fetele diferite vor incarca si ele, prea mult decorul.

Tablourile. Specialistii recomanda o inaltime de montare a tablourilor de 170cm de la podea, astfel incat acestea sa fie la nivelul privirii. Daca le veti monta prea jos sau prea sus, ele nu vor mai fi observate si vor reprezenta simple pete de culoare ce strica intreg decorul, facand totul din jur sa para pus la intamplare.

Imprimeurile. Ca si culorile, unele imprimeuri nu se asorteaza cu altele. Nu alaturati mai multe modele de imprimeuri in aceeasi camera, cu atat mai mult cu cat este una mica, deoarece rezultatul va fi dezastruos si se poate incadra la kitch. In foarte putine situatii puteti combina bulinele, dungile, motivele florale, formele geometrice, etc. si decat sa riscati, el mai bine este sa mergeti pe un singur imprimeu in fiecare camera.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *