Plante noi pentru gradina 2013

An de an apar soiuri noi de plante pentru gradina in magazine de specialitate. Iata doar cateva dintre cele mai frumoase flori pentru gradina anului 2012-2013.

Muscari Plumosum

Este o planta perena, rezistenta la inghet, care infloreste primavara. Prospera cel mai bine in plin soare, cu un sol bine drenat. Vezi aici poze cu floarea Muscari Plumosum:

Sprekelia Formosissima sau Crinul Aztec

Bulbii de Sprekelia Formosissima pot fi plantati in containere sau direct in pamant, imediat ce solul s-a incalzit. Plantele pot sta la soare sau umbra partiala si au nevoie de multa umiditate. Florile purpurii ale Crinului Aztec , care pot ajunge si la 15 centimetri diametru, apar de-a lungul primaverii. Bulbii pot fi plantati si in gradina, si in ghivece. Vezi aici poze cu floarea Crinul Aztec sau Sprekelia Formosissima:

Trollius Chinensis ‘Golden Queen’

Florile bulbucilor de Trollius Chinensis ‘Golden Queen’ apar vara devreme, pentru a preveni uscarea se aplica un start de mulci gros in jurul plantelor primavara devreme. Vezi aici poze cu floarea Trollius Chinensis ‘Golden Queen’:

Arborele Lalea (Liriodendron Tulipifera)

Poate ajunge si la 30 cm inaltime si are o durata de viata circa 250 ani. Infloreste primavara tarziu, dar florile apar abia dupa 15-20 de ani de la plantare. Vezi aici poze cu floarea Arborele Lalea (Liriodendron Tulipifera):

Physocarpus Opulifolius ‘Diablo’

Poate fi crescut ca tufa ornamentala sau gard viu. Ciorchinii de flori apar la sfarsitul primaverii, urmati de fructele roscate. Planteaza intr-un loc insorit sau partial insorit tufa de Physocarpus Opulifolius ‘Diablo’ si vei avea flori alb-roz toata primavara. Vezi aici poze cu floarea Physocarpus Opulifolius ‘Diablo’:

Trandafirul Guy Savoy

Are o perioada lunga de inflorire si o rezistenta excelelta la boli.Creste pana la 1,5 m inaltime, iar florile sunt foarte parfumate. Trandafirul Guy Savoy infloreste din nou pana la primul inghet. Vezi aici poze cu floarea Trandafirul Guy Savoy:

Arborele Liquidambar Styraciflua

In functie de diferiti factori climatici, culoarea de toamna a frunzelor arborelui Liquidambar Styraciflua poate varia de la galben la rosu stacojiu si visiniu intr-o multime de nuante. Ajunge la 30 de metri inaltime si ii plac locurile insorite pline de umezeala. Vezi aici poze cu floarea arborelui Liquidambar Styraciflua:
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *