Plante de interior – Ghivece pentru sanatate si bunastare

Natura este generoasa si ne ofera o multitudine de forme, dimensiuni si culori pe care este important sa le aducem in casa noastra pentru design, dar mai ales, pentru sanatate. Daca inca nu ai in casa ta un ghiveci cu flori, iti vom prezenta in continuare cateva motive pentru care ar trebui sa o faci.

flower-pot

Plantele de interior, in ghivece, pot fi asezate in aproape toate incaperile din casa. In timpul zilei, datorita luminii soarelui, plantele emana oxigen, vital pentru noi, iar de aceea, este important sa le avem  in jurul nostru. Din acest motiv, este benefic pentru sanatatea noastra sa avem plante naturale, in ghivece, pe care sa le putem integra in designul casei noastre. In timpul noptii, insa, acestea emana dioxid de carbon, care, in cantitati mari poate dauna foarte mult sanatatii noastre si a animalelor de companie. De aceea, este recomandat sa nu avem plante in ghiveci in dormitor.

FFOD_Gail-Fedela_Wright-Family-Living-Room-door.jpg.rend.hgtvcom.1280.1707

In bucatarie, putem opta pentru ghivece cu flori ambientale sau chiar ghivece cu mirodenii, precum busuioc, patrunjel, leustean sau marar. Daca esti o persoana cu atentie pentru traditii si obiceiuri, cu ocazia sarbatorii de Sf. Andrei, poti planta putin grau, pe care il poti pastra in bucatarie ca si element decorativ si care va creste frumos si sanatos, cu putina grija. Foarte multe persoane consuma grau incoltit alaturi de alte seminte sau chiar tulpini crude, acestea avand efecte foarte benefice asupra sanatatii. Imagineaza-ti senzatia de a gati pastele tale preferate, pe care apoi sa le asezonezi cu busuioc proaspat, abia rupt, plantat chiar de tine! Te-am convins?

bucatarie

 

Livingul poate fi frumos decorat cu ajutorul plantelor in ghiveci, fie ca este vorba despre o incapere decorata in stil clasic sau una foarte moderna. Ghiveciul de flori poate fi asortat incaperii, iar planta poate fi aleasa in concordanta cu designul acestuia.
De exemplu, daca ai o sufragerie moderna, poti opta pentru un palmier pe care sa il asezi intr-unul din colturile incaperii sau un bonsai, pe care il poti aseza fie pe masuta de cafea, fie pe etajera, alaturi de cartile preferate.

acrylic-chair-feat-awesome-decorating-small-living-room-ideas-plus-pretty-sofa-and-potted-palm-tree

 

 

Daca ai o sufragerie amenajata in stil clasic sau vintage, poti opta pentru un ghiveci cu trandafiri in culorile tale preferate.

Screen-Shotceramic-pot-planters-and-bouquets6-e1425874857426

Indrazneste sa iti decorezi baia folosind ghivece cu flori! Baia este un loc putin racoros si umed, potrivit pentru anumite tipuri de plante, precum ficusul sau bambusul. Foloseste o astfel de planta in ghiveci pentru a decora baia ingenios!

Silk-flower-flower-pot-set-the-living-room-decoration-simulation-simulation-decorative-flower-small-potted-flower

Plantele sunt organisme vii, iar, la fel ca si noi, ele emana energii pozitive sau negative. Ele pot fi o sursa importanta de energie pozitiva, daca le alegem cu atentie.

Beautiful-BOnsai-Tree-at-Living-Room

De exemplu, bonsaiul este folosit in cultura asiatica pentru a spori energiile pozitive din incapere si este unul dintre elementele de decor folosite fregvent in arta feng shui.

Tu ce fel de ghivece  cu plante de interior ai in casa ta?

 

 

 Vezi si alte articole despre: ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *