Pictura pe mobila, cum sa readuci mobila la viata

Nu intotdeauna este necesar sa cumparam mobilier nou doar pentru ca cel vechi si-a pierdut din aspect si farmec. Putem oricand sa reconditionam orice, fie ca este vorba despre elemente de design de interior sau despre altcva. In cazul acesta, mobila, este probabil una dintre cele mai simple de decorat si reinnoit. Chiar daca consideram ca nu va mai fi niciodata ca noua, ne inselam, putem sa facem ca totul sa devina cu mult mai frumos decat inainte.

Folosind aceeasi mobila, insa schimbandu-i aspectul cu ajutorul vopselurilor, lacurilor sau a abtibildelor.

vopsire mobila

Pictura pe mobilier

Nu trebuie sa fii un pictor prea bun ca sa redecorezi mobila, ci trebuie doar sa ai un pic de imaginatie si sa vrei cu adevarat sa economisesti. Poti realiza desene uimitoare pe mobilier fara ajutorul talentului.

Unelte necesare pentru pictura pe mobilier: cutii, pensule, grunduri, vase ptr amestecat, prosoape hartie, smirghel, carpe, farfurii de plastic, burete de plastic, pana.

Istoria vopsirii mobilei este destul de larga, fiind folosite inca din secolul XVI in toata europa. In Franta s-a inceput pentru prima data pictura pe mobilier.

Decorarea mobilei in culori si lacuri difera in functie de stilul si finisajul dorit. De exemplu, daca dorim un aspect rustic, vom slefui mobila de sus in jos cu ssmirghel, vom reface spatiile strambe. Vom sterge praful cu o carpa moale si vom aplica ground pe baza de apa.

Ca si culoare pentru mobilierul de aspect rustic, va recomandam galben, bej, gri, albastru sau maro.
1 COMMENT
 • Lilian
  Răspunde

  Este o idee buna mai ales daca ai mobila vechi pe care o poti transforma in ceva deosebit.Acum se poarta mobila antichizata.Este mobila care copiaza stilul anilor 20′ sau ceva mai demult.
  Reconditionarea insa poate costa destul de mult daca ai mobila de valoare.
  Mie mi-ar placea sa pot sa-i scot lacul si sa-i dau patina aceea de vintage care se poarta acum.Chiar ieri am vizitat pe cineva care are un birou vechi mostenit de la bunicul sau . Se vede ca e vechi dar e in perfecta stare.Arata super chiar si intr-o casa cu design ultra modern daca stii sa imbine stilul retro cu cel modern.
  Reconditionarea e o idee buna oricum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *