Designul interior a cunoscut de-a lungul vremii trenduri care de care mai nobisnuite. Daca la un moment dat oricine avea in casa macar un pic de lambriu, aflam ca mai tarziu toata lumea il dadea jos si il inlocuia. Astazi, incepe din nou sa fie in trend, si, pe dasupra, nu doar peretele de tip lambriu, ci si peretele din piatra, il stil rustic cu aspect natural 100%.
Peretii cu lambriu de lemn:
Acestia sunt usor de instalat, cel mai des se prind prin holsuruburi sau chiar nituri. Lemnul poate fi natural, masiv sau nu, sau chiar placaj artificial ce seamana cu lemnul (plastic/PVC). Este foarte folosit indeosebi in bucatarie si hol, mai putin in zona livingului si a dormitorului. Indeosebi se foloseste pentru a nu se mai vopsi si pentru ca ofera un confort termic ridicat in perioadele reci spre deosebire de faianta.
Din fericire, lambriul poate fi si el vopsit in timp daca se deterioreaza. Puteti aplica orice fel de vopsea ce se bazeaza pe uleiuri deasupra lambriului.
Pereti decorati cu piatra:
Trebuie sa recunoastem ca sunt printre cei mai cautati la ora actuala. Nu doar pentru ca au o aparenta aparte ci deoarece ofera un plus de aer rustic in camera, pentru ca ofera un plus de confort, si, totodata iti da impresia de mai multa natura. Peretii decorati cu piatra merg de minune atunci cand doriti sa faceti o camera bazata pe Feng-Shui. De asemenea, florile si palmierii in ghiveci stau bine langa un perete decorat cu piatra.
Cele mai folosite decoratiuni sunt cele cu pietre de munte, de diverse culori de la gri la rosu, si, de asemenea, peretii care imita caramida, mozaicul si chiar lutul.
Peretele ce imita caramida este unul dintre cele mai folosite in ultimii ani in designul interior, in special in Romania. Se folosesc fie fototapete ce imita caramizile, fie pietre sau finisaje ce ofera o textura precum este cea a caramizii.
Pentru a crea un perete ce imita caramizile se poate face un finisaj al materialului adeziv. Se aplica dungi cu un obiect rotunjit atunci cand materialul este moale si intins pe perete, dupa care se lasa la uscat. Dupa uscare se aplica bordura de culoare inchisa, indeosebi neagra, dupa care, se vopsesc micile caramizi formate cu rosu si nuante de maro inchis.