Perdele potrivite pentru fiecare locuinta

Perdelele sunt un detaliu foarte important pentru fiecare locuinta, ele completand armonios intregul decor al unei case si avand puterea de a transforma orice camera banala intr-un originala. Pe langa aceasta intrebuintare decorativa, perdelele au si rolul de a va proteja incaperile de lumina prea puternica si de a va oferi intimitate, daca sunt unele cu o tesatura ceva mai deasa.

Pentru a va putea alege perdele ideale casei proprii, va trebui insa sa tineti cont de cateva aspecte esentiale atunci cand porniti in cautarea lor:

Lumina. Luati in calcul cata lumina intra sau nu, in camera pentru care doriti sa achizitionati o perdea. Daca este vorba despre o incapere luminoasa, veti avea nevoie de o perdea cu o tesatura deasa, intr-un material ce nu se deterioreaza din cauza razelor de soare ce  vor bate direct pe suprafata ei. Daca incaperea este una intunecoasa, atunci perdeaua va trebui sa fie din voal subtire pentru a nu impiedica si putinul acela de lumina sa patrunda.

Culoarea. Indiferent de grosimea perdelei nu alegeti la intamplare culoarea. Optati pentru nuante deschise, pastelate si asortate camerei. Perdele in astfel de culori nu se vor decolora din cauza soarelui si in plus, vor crea o ambianta placuta, relaxanta, pe care o perdea de culoare puternica nu o poate reda.

Marimea. Lasand putin la o parte gusturile proprii ale fiecaruia, trebuie sa stiti ca dimensiunile cele mai bune ale perdelelor sunt cele pana in podea. Poate ca acest lucru sa nu va place foarte mult sau sa incomodeze daca este si un calorifer asezat sub geam dar ca si aspect cele lungi sunt ideale deoarece creeaza senzatia de spatiu si incapere inalta, aerisita. Cat despre latime, o perdea are nevoie de falduri pentru a nu crea senzatia unui zid sufocant, ci a unui material usor ce acopera ferestrele.

Nu in ultimul rand, va trebui sa stiti pentru ce camera este perdeaua pe care intentionati sa o achizitionati astfel incat aceasta sa fie potrivita ca si culoare si design:

Camera copiilor. Categoric aici va trebui o perdea vesela, animata, decorata cu personajele animate preferate ale copilului. Numai in cazul in care copilul este defapt un adolescent perdeaua de aici va avea o tenta ceva mai serioasa.

Dormitorul. Cum atmosfera de aici trebui sa instige la somn, daca nu folositi si draperii, alegeti o perdea cu o tesatura deasa care sa va fereasca de primele raze ale soarelui si care, deasemenea sa ofere suficienta intimitate.

Sufrageria. Pentru ca aici nu se si doarme, decat, poate ocazional, camera trebuie sa fie una cat mai luminoasa si placuta. O perdea subtire, simpla sau cu diverse modele asortate stilului casei este perfecta. Chiar si daca aveti probleme cu lumina puternica, nu exagerati cu grosimea perdelei si nu o transformati in draperie pentru ca o sufragerie placuta si primitoare este intotdeauna una luminoasa.

Bucataria. Aici nu prea mai sunt la moda perdelele ci jaluzelele, datorita faptului ca rezistenta lor este mai mare. Daca totusi va doriti perdele, alegeti unele scurte, fixe, dintr-un material rezistent aburului, caldurii si petelor ce pot aparea.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *