Pardoseli pentru bucatarie

Pardoseala pentru bucatarie nu se alege la intamplare, trebuie tinut cont de foarte multe aspecte, mai ales pentru faptul ca bucataria este cea mai circulata camera unde au loc cele mai multe activitati ale casei.

Asadar, asigurati-va ca alegeti una dintre cele mai bune tipuri de pardoseli de bucatarie care sa faca fata accidentelor casnice frecvente din aceasta incapere.

pardoseli bucatarie

Inainte de toate, bugetul este un criteriu cu care se confrunta multi dintre noi atunci cand vine vorba de amenajarea locuintei, tocmai de aceea va propunem solutii pentru fiecare buzunar:

1. Pardoseala din beton / ciment finisat
Pardoselile din ciment sunt prima solutie favorabila, usor de realizat si de mentinut. Totodata sunt printre cele mai rezistente finisaje care dau impresia si de mult spatiu. Se incadreaza perfect intr-o bucatarie clasica, de cele mai multe ori incarcata de mobilier, unde tocmai o pardoseala simpla s-ar potrivi cel mai bine.

2. Placile din granit
Sunt ideale pentru familiile numeroase cu multi copii unde petele si zgarieturile sunt la ordinea zilei. Sunt rezistente, se curata usor si se potrivesc oricarui stil de amenajare.

3. Pardoseli din lemn
Este important ca atunci cand alegeti sa folositi lemnul ca drept pardoseala in bucatarie, acesta sa fie tratat impotriva petelor. In rest, tipul de lemn si culoarea s-o alegeti in functie de tipul de amenajare pe care vi-l doriti in final pentru bucataria dumneavoastra.

4. Pardoseala din quartz
Acest tip de pardoseli din quartz se recomanda pentru bucatariile contemporane.
Rezistent la zgarieturi, quartz-ul dispune de o paleta variata de culori si de o suprafata lucioasa care se preteaza spatiilor de locuit moderne.

5. Caramida
Desi caramida nu este printre primele finisaje care iti vin in minte cand vorbim de bucatarie, aceasta are un aspect foarte placut si locul ei este in amenajarile traditionale, in special cele rustice.

6. Pardoseala din vinilin
Este o alternativa practica iar cu o grosime de 3 mm, vinilinul este capabil sa ascunda orice imperfectiune de la nivelul pardoselei. In plus, este colorat, ceea ce va ofera o arie larga de utilizari.

7. Pardoseala din teracota
Sunt ideale ca material izolant in sensul ca vara sunt racoroase si iarna calduroase. In plus, din punct de vedere cromatic, portocaliului specific placilor de teracota este mai mult decat placut la nivel vizual.

8. Pardoseala laminata
Ofera un raport calitate-pret foarte bun si este una dintre cele mai frumoase materiale pentru acest finisaj.

9. Pardoseli ceramice
Una dintre cele mai folosite matariale pentru amenajarea podelei este gresia. Extrem de usor de intretinut, la indemana oricarui buget si disponibila intr-o paleta de culori, modele, dimensiuni si texturi care incanta privirea, gresia este perfect adaptabila oricarui stil si orcarei exigente in amenajarea unui interior pe gustul dumneavoastra.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *