Nu stiu voi, dar de fiecare data cand vorbesc cu cineva care se decide sa-si renoveze apartamentul sau sa faca schimbari radicale prin casa primesc aceeasi intrebare: “sa merg pe parchet sau pe gresie in bucatarie?” Problema de care ma lovesc de fiecare data este urmatoarea: nu stiu ce sa raspund. Totusi, daca insista sa aleg una din cele doua variante, de cele mai multe ori aleg la intamplare fiindca stiu ca nu conteaza prea mult raspunsul meu. In 99% dintre cazuri, persoana care pune o astfel de intrebare stie deja in subconstient ce va alege, dar incearca sa-si verifice optiunea asteptand validarea din partea cunoscutilor. In cazul in care aceasta validare intarzie sa apara, de cele mai multe ori se prelugeste si asteptarea. Daca ai si tu aceeasi problema, citeste articolul acesta si poate te vei obtine raspunsul de care ai nevoie.
De parchet numai de bine
Orice tip de parchet in care nu gasesti judecatori si avocati poate fi o optiune. Laminat sau nu, parchetul va fi intotdeauna la moda deoarece tinde sa fie mai calduros si mai putin alunecos. Poate fi extrem de usor combinat cu orice tip de mobila si aduce un plus de valoare si de confort bucatariei tale.
Este foarte important sa alegi insa acel tip de parchet pe care nu aluneci prea tare si care sa aiba culoarea si textura potrivita pentru bucataria ta. Mai usor este atunci cand te afli in situatia de a-ti alege deodata parchetul si mobila deoarece ai mult mai multe optiuni si sansele sa faci o greseala capitala in acest sens scad considerabil.
Precautii pentru parchet
In cazul in care bucataria ta este dotata si cu o masina de spalat, te sfatuim sa-i faci o revizie tehnica inainte de a-ti pune parchet. Stim cu totii ce se intampla cu lemnul care intra in contact cu apa, iar intr-o bucatarie, sezonul inundatiilor poate fi oricand. Incearca sa fii mereu cu un pas inainte pentru a reduce riscul de a fi prins nepregatit ca autoritatile romanesti in fiecare primavara. De asemenea, incearca sa alegi acel tip de parchet rezistent si care sa nu se zgarie prea usor.
Avantajele gresiei
Combinata cu faianta sau nu, gresia are si ea un grad ridicat de eficienta, mai ales cand vine vorba despre curatenia de Paste sau de Craciun. Este usor de intretinut si se poate mula si ea la fel de bine pe tipul de mobila existent sau pe cel pe care urmeaza sa il alegi. De multe ori, gresia este si o solutie mai buna decat parchetul pentru persoanele care vor sa economiseasca bani, dar asta nu este neaparat o regula.
Dupa plusuri, vin si minusuri pentru gresie
Persoanele friguroase s-ar putea sa opteze mai degraba pentru parchet in detrimentul gresiei deoarece gresia nu incurajeaza umblatul fara sosete sau chiar fara papuci de casa prin bucatarie. De asemena, unele tipuri de gresie se pot sparge sau pot deveni alunecoase, dar acestea nu sunt niste lucruri care ar trebui sa te impiedice sa alegi gresia.
In concluzie, nu exista cea mai buna optiune in ceea ce priveste aceasta dilema. Incearca totusi sa te gandesti bine la ce vrei sa ai sub picioare in propria ta bucatarie si nu te lasa influentat de parerile celorlalti. Fiecare dintre aceste doua solutii vine cu avantaje si dezavantaje mai mult sau mai putin specifice, dar nu ar trebui sa pierzi prea mult timp cu acest detaliu. Gandeste-te cat timp o sa pierzi dupa ce te-ai hotarat asupra parchetului sau gresiei pana te decizi care este modelul perfect, pretul corect si furnizorul cel mai serios.
Daca nici dupa ce-ai citit acest articol nu esti foarte lamurit, lasa-ne un comentariu cu parerea ta despre aceasta problema a romanilor si spune-ne daca e ceva ce ne-a scapat noua.De asemenea, ne puteti scrie aici sau pe facebook despre cum vi s-au parut modelele de bucatarie care apar in acest articol.