Palmieri in gradina? Palmieri in ghiveci

palmier gradinaPalmierii au existat dintotdeauna in gradinile romanesti, insa deseori erau din plastic si acoperiti cu materiale textile pentru a crea o stare de pilozitate plantei.
Astazi, se gasesc pe piata zeci de sortimente de palmieri, de la palmieri de dimensiuni mici, pana la palmieri de dimensiuni mari (2-3 metri). Este un arbore foarte impozant, ce creste inalt pana la circa 4 metri (in mediul sau natural) si dezvolta un trunchi foarte gros. Frunzele sale sunt solide, de culoare verde inchisa, iar exemplareale de palmieri mature pot rezista si pana la -15 grade Celsius.

Palmierii ce se gasesc pe piata romaneasca sunt instalati in ghivece si pot fi pusi in gradina, in perioada martie – decembrie (nu se planteaza in lunile reci). Un palmier trebuie plantat intr-o zona care este aflata in contact direct cu soarele pe parcursul zilei, de preferat chiar in mijlocul gradinii. Un palmier ajuns la maturitate infloreste in mai – iunie si sta cu frunzele verzi pana in decembrie cand acestea se mai pot usca (40-50%).

palmier ghiveci palmier ghiveci 2

Preturile palmierilor difera in functie de marime si soi. Cei mai ieftini palmieri costa in jur de 50 lei, sunt in ghivece si pot fi instalati cu usurinta in ghivece.
Este indicat ca in perioada lunilor reci sa fie adapostit in interior daca temperaturile scad sub 10 grade. De asemenea, palmierii ce se afla direct in ghiveci pot fi tinuti si in casa (interior) dar cu conditia ca la perioade regulate de timp sa fie scosi afara in contact cu soarele.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *