Ornamente de Paste in imagini si cuvinte (galerie)

Fiindca ne aflam in pragul sarbatorilor pascale, decoratiunile si ornamentele de paste capata o importanta covarsitoare in raport cu perioadele obisnuite ale anului. Acest lucru, desi normal, ajunge uneori sa puna presiune asupra persoanelor care nu s-au gandit din timp sa-si achizitioneze cele necesare pentru atmosfera de sarbatoare atat de indragita de romani.

Daca esti in cautare de idei, in acest articol iti prezentam principalele elemente si ornamente de paste mai mult sau mai putin traditionale, dar care noua ni se par cu adevarat inedite.

Decoratiuni cu oua rosii

Le numim generic oua rosii cu toate ca aceasta traditie s-a modernizat de-a lungul timpului, iar astazi vorbim despre oua de Paste in cele mai diverse culori. In orice caz, ouale rosii sunt nelipsite din bucatariile romanilor in aceasta perioada, de ele fiind legate foarte multe mituri, povesti si povestiri religioase. Prin intermediul acestor oua de paste putem experimenta extrem de multe modele de decoratiuni, de la diverse forme si modele pictate, pana la vopsirea acestora si decuparea cojilor intr-un mod interesant.

ornamente de paste

Cosuletul de paste

Fiind folosit in general drept accesoriu pentru ouale de paste, acest cosulet poate fi un prilej foarte bun pentru persoanele care vor sa invete sau sa-si exerseze arta impletiturii. In cazul in care nu-l confectionezi personal, ta sfatuim sa alegi un cos de paste care sa fie cat mai natural si mai creativ construit. De asemenea, daca in loc de oua rosii alegi sa pui in cos un iepuras, poti sa incluzi si niste fire de iarba sau frunze pentru a-i da o nota autentica de cuib.

ornamente de paste

Elemente religioase creative

Fiindca sarbatorile de paste au o profunda incarcatura religioasa si emotionala, decoratiunile inspirate din religie pot sa introduca in atmosfera de sarbatoare chiar si o persoana mai putin credincioasa. Aceste elemente religioase pot fi: icoane pictate, sculputuri de mici dimensiuni, diverse accesorii si figurine. etc. Bineinteles, pentru un ornament cat mai original, este important ca ele sa fie creative si abordate dintr-un alt punct de vedere decat maniera clasica ortodoxa.\

ornamente de paste

In conconcluzie, acestea ar fi principalele trei elemente ale ornamentelor obisnuite de paste. Speram sa iti fie de folos si sa te inspire cat mai mult in alegerea pe care o vei face. In acest sens, iti punem la dispozitie si o galerie de fotografii cu ornamente de paste inedite, iar daca iti place in mod special vreunul dintre ele, lasa-ne un comentariu prin care sa ne spui preferatul tau.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *