Necesarul de prize in casa

Tu stii care e necesarul de prize in casa?
Cert e ca nicodata nu sunt suficiente. Intodeauna se va mai gasi ceva ce trebuie alimentat de la priza si ori priza va fi prea departe, ori nu se mai gaseste una libera in toata casa.
Cel mai des ne lovim de lipsa unor prize in bucatarie pentru ca in momentul realizarii necesarului de prize, ne gandim la electrocasnicele de baza care stau permanent in priza (frigider, cuptor cu microunde, filtru de cafea/expressor, hota) si omitem alte aparaturi care apar pe parcurs.

Va puteti salva de la astfel de neplaceri inca de cand va mutati sau cu prima ocazie cand renovati casa si se mai pot trage cateva fire de la doza fiecarei camere astfel:

In dormitor ati avea nevoie de doua-trei prize, duble de preferat, una aproape de masuta pe care tineti televizorul si inca una sau doua, la alegere, aproape de pat unde sa puteti pune o veioza si sa ramana loc si pentru incarcatorul telefonului, laptopului, tabletei, etc.

In sufragerie depinde de pozitia mobilierului si de cate aparate electronice aveti dar in orice caz cu cat renuntati la prelungitoare in favoarea prizelor, cu atat este mai usor si numarul firelor incurcate, scade. Asadar doua prize duble/triple ar trebui sa ajunga in zona televizorului, inca una cu un eventual triplu in ea sau 5 in 1, unde aveti biroul iar in zona canapelei este bine deasemenea sa aveti inca o priza dubla pentru un lampadar si un eventual incarcator la nevoie pentru gadgeturi sau aspirator.

 

In baie desi nu este recomandata o priza, puteti face una, departe de cada si chiuveta, cu capac special anti umezeala pentru a avea unde conecta uscatorul de par, placa sau ondulatorul.

In hol deasemenea este binevenita o priza, simpla de data aceasta pentru aspirator sau alte electrocasnice pentru curatat podele ce au nevoie de curent.

In bucatarie este putin mai problematic  si trebuie din prima sa pozitionati perfect prizele pentru ca prelungitoarele nu isi prea au locul, incurcand.
Astfel, frigiderul trebuie sa aiba priza sa, aragazul la fel avand in vedere ca sunt de obicei departate unul de celalalt.

Urmeaza priza din apropierea mesei care va sta libera si va fi pentru incarcatoare, mixer sau orice alt electrocasnic folosit rar. In zona blatului de bucatarie, insa, trebuie sa aveti aproximativ de la trei prize in sus, pentru ca toate ustensilele sa aiba un loc si sa poata fi folosite oricand fara jonglerii. Cafetiera, prajitor de paine, sandwich maker, filtru de apa si altele asemenea sunt numai cateva exemple la care se adauga si un loc ramas liber pentru orice eventualitate.

Gandite in felul acesta, au sanse ridicate sa fie deajuns si sa nu va mai confruntati cu problema prizelor sau a miilor de prelungitoare de acum incolo, ce, trebuie sa recunoasteti, sunt probleme deosebit de enervante.

Voi cate prize aveti in fiecare camera?

 
1 COMMENT
 • sorin
  Răspunde

  buna ziua
  ma intereseaza un POWERCUBE
  cat e pretul si cum pot intra in posesia lui
  multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *