Modele de lavoare moderne pentru orice baie

Ce ți-ai dori cel mai mult de la baia ta? Să aibă culori vibrante şi un strop de energie, sau o combinație de pasteluri cu o tentă de relaxare? Indiferent ce stil ai prefera, va fi nevoie de un model de lavoar care să te reprezinte. Vei afla cum să îl alegi şi de ce este important în orice baie, indiferent dacă este o baie de familie, matrimonială sau pentru copii.

Ce este un lavoar şi ce rol are
Un lavoar este în realitate o chiuvetă de baie. Termenul provine din latină şi, la origine, însemna a se spăla. Chiar şi din originea cuvântului se poate trage o concluzie logică: lavoarul are rolul estențial de spălare.
Dar baia modernă a evoluat mult peste aspectul strict funcțional, iar din ce în ce mai des în ultimii ani, lavoarul este şi un obiect foarte important de design.
În funcție de stilul de amenajare dorit, de dimensiunea şi scopul băii (baie cu duş, cu cadă, de serviciu) poate fi ales un anumit tip de lavoar.

Lavoarul pe blat


Este considerat modelul care îmbină cel mai bine nevoia de spațiu şi cea de design. Sunt disponibile sute de modele care pot fi montate pe alte sute de variante de suport disponibile, deci oportunitățile sunt nenumărate.
Un lavoar pe blat, aşa cum sugerează şi numele, are nevoie de o bază pentru a fi aşezat. Se poate alege un dulap care dublează şi ca spațiu de depozitare, sau un blat simplu din lemn, mdf, sticla, ciment, cupru, tablă, fier, etc.
În ceea ce priveşte designul, lavoarele pe blat se împart în 2 mari categorii: cele de tip bol, care au o forma rotunjită sau ovală şi au forma unui bol la care doar fundul este aşezat pe suport.
A doua categorie, a acestor lavoare este cea a celor aşezate integral pe blat. Acestea pot fi de toate formele şi dimensiunile.
Lavoarul pe blat este foarte des folosit în băile moderne care trebuie să îmbine utilul cu frumosul, creând cu un design deosebit şi spațiu de depozitare.

Lavoarul suspendat


Lavoarul suspendat este vedeta stilului scandinav şi o alegere perfectă pentru un design simplu, dar atrăgător prin perfecțiune.
Este disponibil în zeci de forme, modele şi dimensiuni, astfel încât poate fi încadrat cu uşurință în orice baie. Racordurile pot fi lāsate la vedere, dacă se optează pentru o tentă industrială.
În varianta cu piedestal, lavoarul suspendat este preferat în băi shabby chic, cu un decor cozy şi un ambient relaxant.

Lavoarul sub blat
Prezent în marea majoritate a băilor de utilitate publică – mall-uri, aeroporturi, hoteluri, lavoarul sub blat sau incastrat este foarte elegant şi, în acelaşi timp, foarte uşor de curățat şi întreținut.
Poate fi spălat foarte simplu şi este foarte igienic. Riscul de ciobire este scăzut şi un lavoar pe blat are avantajul de a putea fi păstrat chiar şi în cazul schimbării suportului. Schimbarea este suficientă pentru a revitaliza întregul look, iar investiția în lavoarele inițiale nu se pierde.

Lavoar pe pardoseală
Până foarte recent, era considerat un obiect de lux. Fiind şi o combinație între un obiect de utilitate şi un design puternic a fost specific băilor de hotel sau de restaurante. A fost redescoperit şi de design-ul rezidențial, fiind trendul cu cea mai mare ascensiune a ultimilor ani. Este recomandat în băi cu dimensiuni peste medie care permit dedicarea unei arii doar lavoarului.
Este o piesă centrală pe care se pune accent cu ajutorul unei iluminări zonale şi se poate evidenția prin accesorii complementare culorii de bază a băii.

Cum alegi lavoarul potrivit
Cele mai importante 2 aspecte de luat în considerare sunt: dimensiunea băii şi utilizatorii. Pentru o baie cu dimensiuni reduse care va fi folosită de întreaga familie, se recomanda un lavoar pe blat cu suport dulap. Va economisi spațiu şi va eficientiza folosirea băii.
Pentru o baie matrimonială, poate fi ales un lavoar suspendat sau un lavoar freestanding, atâta timp cât spațiul permite. Poate fi creat un ambient intim şi relaxant, sau un design cu o personalitate puternică.
Conform specialistilor de la NeaKaisa, magazin specializat in produse sanitare, foarte important în alegerea unui lavoar, pe lângă factorii practici, este şi ambientul dorit. Băile scandinave, unul dintre cele mai populare stiluri de amenajare al ultimilor ani, sunt extrem de aerisite şi practice, fiind o combinație între nevoia de relaxare şi o doză de energie şi optimism pentru fiecare dimineață.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *