Modele inedite de candelabre pentru casa ta

Inca din cele mai vechi timpuri, candelabrul a fost un obiect deosebit care, pe langa functia sa practica, aceea de suport pentru lumanari sau, mai tarziu, pentru becuri electrice, are rolul de a infrumuseta incaperea si de a ii aduce un plus de eleganta si stil.

model candelabru

Aparute pentru prima data in epoca medievala, atunci cand infrumusetau odaile regilor si reginelor, candelabrele au rezistat in timp, designul acestora luand diverse forme, curburi si marimi. In functie de perioada la care facem referire si regiunea pe Glob, in timp, candelabrele au cunoscut numeroase forme, adaptate culturii, vremurilor sau chiar statutului social al proprietarului locuintei in care acestea erau montate.

Astazi ne putem bucura de o varietate de modele, stiluri, marimi si culori, potrivite pentru orice tip de mobilier si pentru toate gusturile.

model candelabru

Functia practica a candelabrelor este oferita tocmai de gama larga de modele din care putem alege, pentru a completa perfect amenajarea unui dormitor, living, bucatarie sau chiar a unei terase.

model candelabru

Candelabrul este foarte potrivit pentru iluminarea unui dormitor matrimonial, intrucat ofera un ton de eleganta si romantism si poate fi asortat cu una sau doua lampi pentru noptiere. Pentru un mobilier modern, putem opta pentru un candelabru “modern romantic”care este realizat intr-o linie simplificata, cu finisaje romantice, volute si silueta generala care aminteste de modelul clasic al secolului XI.

model candelabru

Daca ne referim la amenajarea livingului, candelabrul poate fi modern, imbinand ultimele noutati tehnologice cu forme inedite, adaptate provocarilor specifice spatiilor largi, moderne, in care avem nevoie de iluminare puternica.

model candelabru

Bucataria poate fi accesorizata cochet cu ajutorul unui candelabru in stil rustic, specific mediilor in care elementele naturale sunt dominante, precum lemnul. Daca bucataria dumneavoastra este una clasica, eleganta, puteti opta pentru un candelabru in stil Saxon, specific secolului XVIII-XIX, care prin stilul englezesc, abordeaza cu sobrietate proportiile si detaliile clasice ale celorlaltor detalii prezente in incapere.

model candelabru

Terasa sau balconul sunt deseori o provocare atunci cand vine vorba de amenajari, acestea fiind de dimensiuni reduse, iar accesoriile standard destinate acestora sunt deseori costisitoare. De aceea, o terasa sau un balcon poate fi usor de accesorizat cu ajutorul unul candelabru in stil venetian , adecvat unei ambiante romantice de exterior, dar si spatiilor intermediare, fiind realizat din sticla si confectii de fier sau alte aliaje.

Tu ce tip de candelabru preferi?

 Vezi si alte articole despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *