Modele de gratare de gradina

Casele cu gradini spatioase intotdeauna pot avea un gratar de gradina. Ce este mai bun decat un gratar in familie in fiecare duminica de vara? Nimic. Ne putem face propriul gratar de gradina oricand, din materiale ieftine si bune si cu costuri putine daca ne pricepem cat de cat la zidarie.

Fara a chema mesterul putem crea singuri dimensiunile, totodata si fundatia gratarului, dupa care totul devine mai usor.

Gratarele de gradina pot fi de mai multe tipuri: de caramida, de ceramica, din beton (zidite), din pietre de munte.

gratar de gradina 2Gratar de gradina din caramida, foarte spatios pentru lemne dar si pentru a crea diverse preparate. Pentru a crea un astfel de gratar aveti nevoie de caramida, adeziv, fundatie din ciment, sarma pentru crarea acoperisului, tigla pentru a-l acoperi, vopsea (daca dorim sa-l decoram), samota (rezistenta la temperaturi ridicate) si nu in ultimul rand, cofrag pentru crarea hornului (pe care il putem crea din sarma cu ciment).

 

Acest gratar este unul de tip grill/barbeque. Se pot atasa la el de la gratare pentru a face diverse preparate la focul carbunilor, pana la pui la rotisor si frigaui. Are 2 coloane unde se preparatele pot fi distantate de caldura focului. Prima coloana este la 15 cm de foc iar ce-a de-a doua la 20 cm.

Modele de gratare de gradina:

gratar de gradina

gratar de gradina 3

gratar de gradina 4

Vrei sa iti faci singur un gratar de gradina? Descopera 2 ghiduri step by step in acest articol.Vezi si alte articole despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *