Modalitati de iluminare a gradinii

Majoritatea oamenilor care locuiesc la casa abia asteapta sa vina vara pentru a-si petrece cat mai mult timp in gradina. Gradinaritul este un mod de relaxare, iar pentru unii se transforma intr-o adevarata pasiune. Intr-o gradina, toate aspectele sunt importante: ce plantam in zonele umbrite si in cele insorite, ce suporturi pentru flori alegem, din ce materiale, pentru a rezista intemperiilor si desigur iluminatul.

Inainte de a va prezenta cateva idei inedite si originale despre dispozitivele de iluminat, vom puncta importanta iluminarii intr-o gradina. In primul rand, lumina este necesara pentru siguranta. Daca aveti casa situata intr-o zona periferica, poate langa o padure, lumina va va proteja de un eventual atac. Apoi, lumina este importanta din punct de vedere estetic. Iluminarea pe timpul noptii armonizeaza gradina cu arhitectura casei si ofera un aer magic si boem spatiului.

Banuim ca sunteti arhi-satuli de stalpii de iluminat si felinarele clasice. Noi dorim sa va prezentam modalitati originale si creative, la care puteti contribui si dumneavoastra. Pe langa satisfactia de a va implica in procesul de creatie, va veti infrumuseta serile de vara, admirand minunantele lumini, adevarate piese decorative.

Felinarele din borcane, sticle de vin sau conserve reciclate. Ustensilele de care aveti nevoie: sfoara, patent, sarma sau lant, lumanari cu led. Sa zicem ca alegeti un borcan transparent: il gauriti, il prindeti cu sfoara, sarma sau lant, adaugati lumanarea cu led. Agatati felinarul astfel creat in pomul din gradina.

Dupa o petrecere, tendinta generala este sa stergeti urmele. In loc sa aruncati sticlele de bautura, ati putea sa le folositi cu un scop constructiv. Stim ca este vara, insa instalatia de luminite de Craciun  poate sa aduca magie in gradina ta. Daca nu aveti curaj sa faceti aceasta operatiune singuri, apelati la un geamgiu si rugati-l sa taie fundul sticlelor si sa finiseze marginile, astfel incat sa puteti introduce in interior instalatia. Vor rezulta niste sticle jucaus luminate, in diverse culori, pe care le puteti aseza, spre exemplu, pe pervazele ferestrelor.

 Pentru un aer romantic cu accente vintage, puteti imbraca sticla intr-un macramé. Daca doriti sa va impresionati partenerul/a cu o cina romantica, in compania lunii, un astfel de accesoriu de iluminat ar fi cu adevarat fermecator.

Lumanarile decorative pot fi o sursa inspirata pentru a crea o atmsofera de poveste. Folositi suporturi din piatra in forma de inimi, sau de flori pe care sa asezati lumanari mici parfumate. Suporturile pot fi imprastiate prin iarba sau pe marginile aleii pietruite.

Daca nu aveti planuri pentru weekendul care vine, va puteti apuca de mesterit! Indiferent de modalitatea de iluminat pe care o veti alege, noi va asiguram ca gradina dumneavoastra se va face remarcata.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *