Living clasic – modern

Anul 2012 aduce trenduri noi in materie de design interior, anul acesta romanii au aflat ca stilul clasic al unui living ofera un aer regal dar totodata si modern.
Trebuie sa aflam prin ce se catalogheaza stilul clasic, dar si cel modern, dupa care, sa vedem daca le putem combina intre ele sa acoperim toate dorintele noastre in materie de design interior.

Amenajarea unui living in stil clasic.
Stilul clasic implica in primul rand alegerea unui stil din istoria moderna sau indepartata, nu este chiar usor sa alegem obiecte care sa reprezinte acest stil clasic, insa incercand sa generalizam vom afla ca in stilul clasic, cele mai folosite obiecte sunt: tablourile si sculpturile artistice, pereti masivi si impunatori, draperii ce acopera un perete intreg, paturi din lemn masiv, dulapuri la fel, masive, usi din lemn masiv, podea din lemn/parchet, covoare lungi si croite manual, scaune cu multe curbe si diverse brodaje. Prezenta semineului, al candelabrului, toate acestea arata ca stilul clasic este prezent intr-un living.
Nuante de culori predominante in stilul clasic: bej, alb, crem (ofera o oarecare nuanta de invechit), maro, gri, verde si albastru.

Amenajarea unui living in stil modern.
La polul opus de stilul clasic, se afla stilul modern, catalogat prin simplitate, minimalism si nuantare de obiecte moderne. De exemplu, dintr-un living modern nu va lipsi un covor frumos sau un parchet curat si nou, de asemenea, in livingul modern se regasesc nuante minimaliste: obiecte de mobilier noi si moderne, de culori deschise, masute din sticla sau masute de dimensiuni mici, pereti colorati deschis, scaune noi si moderne, ilumniat pe baza de spoturi si spoilere, pereti scosi in relief cu rigips, etc.
Nuante de culori predominante in stilul modern: alb, gri, negru, albastru, verde deschis, maro, rosu aprins, etc.

Expunand si punand in balanta cele doua stiluri modern – clasic, ajungem la concluzia ca e destul de dificil sa le combinam, pentru ca, daca am face-o, ar insemna sa stricam toata frumusetea. Oarecare obiecte de arta din stilul clasic pot fi importate catre stilul modern, obiecte precum: tablouri, sculpturi, alte obiecte de arta.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *