Leagane de gradina

Piata actuala are foarte multe leagane de gradina din lemn dar si din alte materiale. E o moda dar si o necesitate uneori, sa ai un leagan de gradina confortabil in care sa petreci cel putin o ora pentru recreere. De cele mai multe ori pretul unui leagan depaseste cateva sute sau chiar mii de lei. Putem face oricand unul noi acasa, fara prea mari costuri si doar cu cateva cunostinte de tamplarie.

Cateva modele de leagane de gradina ce va pot inspira

leagan gradina din lemn
Leaganul de mai sus este creat din lemn de esenta tare. Pentru a face un asa leagan aveti nevoie de lemn esenta tare pentru a crea stalpii in primul rand, lanturi rezistente, in jur de 6-8 metri. Pentru constructia bancutei veti avea nevoie de scanduri din lemn, chiar si de brad e ok, cu o perna moale sau material.
Modelul poate fi chiar reconfigurat mai simplist, asa incat inaltimea sa sa fie mai joasa.

leagan de gradina lemn
Un leagan mai usor de construit, cu mai putin lemn si mai putin material. Costul de executie al unui leagan ca acesta ajunge undeva la 200 de lei.

leagan de gradina atarnator
Acest model de mai sus poate fi improvizat si intr-o gradina ce are un copac rezistent. De exemplu, daca avem un stejar, sau un nuc, putem ancora in acesta un astfel de leagan precum cel de mai sus.
Cum poate fi construit un astfel de balansoar? Pai partea de jos va fi facuta cu ajutorul mladitelor de salcie, astfel, acestea vor fi tratate si fierte, ulterior vor fi impletite. Cei care fac scaune din salcie sau stuf, stiu sa faca si asa ceva. Pretul de executie ajunge undeva la 200-300 de lei. Apoi, deasupra acestor mladite se vor pune perne care sa faca leaganul confortabil. Totul va fi legat de 4 sau 5 funii rezistente, care undeva la 5 metri inaltime sa creeze un distantier asa incat sa creeze echilibru.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *