Interioare cu design asiatic

Interioarele cu design asiatic se caracterizeaza prin atmosfera linistita, naturala, luminoasa, calma si ordonata pe care acestea o creeaza, aducand exteriorul in interior folosind elemente si materiale regasite in natura.
Exista mai multe tipuri de amenajare a interioarelor in stilul asiatic, iar de cele mai multe ori se abordeaza unul minimalist, fiind parte integrata din amenajarile cu design asiatic.

Interioare cu design asiatic – Galerie fotostilul asiatic

  • Culori

 

In design-ul interior asiatic paleta de culori folosita este una naturala, cu tonuri variate din principalele culori ale pamantului, cum ar fi rosu, brun, maro, negru, bej si crem.
Pentru pereti si podea puteti alege o nuanta deschisa de alb-bej, iar pentru piesele de mobilier s-ar potrivi la fel de bine un crem. Restul culorilor pamantului cum ar fi rosu, maro sau negru isi vor gasi locul pe decoratiunile si accesoriile din camera (perdele, perne, covor, etc.). Este important sa combinam corect culorile pentru a obtine un contrast bun fara a coplesi sau intuneca spatiul.

 

  • Mobilier

 

Pentru a pastra stilul minimalist, mobilierul cat mai simplu, cu atat mai frumos este perfect pentru aceasta amenajare asiatica. O camera spatioasa si aerisita, cu mobilier in limita strictului necesar este mult mai frmoasa si primitoara fata de una incarcata de accesorii si mobilier. Tinand cont de acest sfat, camera ta va inspira o stare de bine, confort si relaxare.

 

  • Elemente din natura

 

Ca tot vorbeam de transpunerea exteriorului in interior, folosind elemente si materiale din natura, in mod evident nu exagerat, plantele sunt esentiale. Spre exemplu, tulpinile de bambus sau bonsai vor crea un contrast de culoare placut cu tonurile de bej, crem, negru si micile accente de rosu, iar o vaza cu flori de cires asezata pe masuta poate infrumuseta cu usurinta orice spatiu. La fel si lemnul, piatra sau nisipul sunt elemente care se folosesc in amenajarile interioare asiatice.

 

  • Decoratiuni specifice

 

Stilul asiatic are decoratiunile sale specifice inspirate din stilul lor de viata: tablouri cu insemne sau animale, desene pe hartie de orez ori panouri pictate cu motive asiatice, sunt doar cateva dintre decoratiunile pe care le puteti folosi in camera, pe langa micile accesorii cum ar fi statuetele budiste, panourile shoji, tapiteriile asiatice si multe altele.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *