Ingrijirea mobilierului de gradina

A venit vara si categoric pentru fericitii posesori ai caselor la curte, vremea pentru a petrece cea mai mare parte din zi, la aer. Cu siguranta aveti de mult curtea pregatita pentru zile calde si ca orice loc ce se vrea confortabil, dotata cu canapele, fotolii, balansoare sau alte piese de mobilier ca va permit atat sa va relaxati la soare cat si sa mancati sau lucrati comod, in liniste.

Din pacate insa, mobilierul acesta de gradina, nu rezista de la un sezon la altul incat sa apucati sa va bucurati de el o perioada indelungata. Trebuie sa stiti ca acest lucru nu se intampla datorita calitatii sale slabe intodeauna ci in cea mai mare parte, datorita ingrijirii sale necorespunzatoare.

Daca doriti sa va pastrati indragitul mobilier de gradina responsabil de o sedere relaxanta in curte, vreme cat mai indelungata, intr-o forma cat mai buna, va trebui sa tineti cont de anumite aspect si sa le evitati cu orice pret:

Cu toate ca este de inevitabil ca mobilierul din curtea casei sa nu stea la soare mai ales daca dumneavoastra doriti sa faceti putina plaja, incercati sa evitati totusi expunerea sa indelungata, mai ales atunci cand nu o folositi. Soarele si caldura excesiva deterioreaza serios mobila asa ca aceasta ar trebui, pe cat posibil „ascunsa” de soare sub o umbrela sau un cort de vara.

Praful, murdaria facuta de pasari si mai ales ploaia deterioreaza mobilierul, cu atat mai mult cu cat aceasta nu este lacuita. Feriti mobilierul de gradina folosind o prelata cu care sa acoperiti tot ce se poate murdari sau umezi si umfla. Ori de cate ori nu stati afara, tineti mobilierul acoperit iar acesta isi va pastra aspectul bun un timp mai indelungat.

Chiar si acoperita cand nu o folositi, mobila de gradina tot se murdareste cu timpul, asa ca va trebui spalata din cand in cand. Nu utilizati produse de curatare puternice deoarece este vorba doar de praf si eventual grasime preluata de pe pielea dumneavoastra ci  preparati o solutie din apa calduta si sapun lichid cu care sa stergeti scaunele si mesele apoi clatiti cu apa curata si stergeti uscat.

Daca mobila, in special scaunele sau fotoliile sunt dotate cu pernute, acestea trebuie stranse de fiecare data cand nu folositi mobilierul deoarece fiind din materiale textile sunt si mai sensibile la factori precum caldura, pete, umezeala. etc.

Nu in ultimul rand, la incheierea sezonului cald strangeti tot mobilierul, ambalati-l in folie sau cutii de carton si adapostiti-l intr-un loc uscat si ferit de frig pentru a evita deteriorarea sa.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *