In voga: Decorul cu metal

Metalul a devenit in ultimii ani un must have al design-ului interior, fiind unul dintre reprezentantii de baza ai stilului modern – futuristic. Acesta este foarte prezent in design-ul bucatariilor, al bailor sau chiar pentru a imbraca peretii sau tavanul, oferindu-le acestora un aspect original si inedit.

Copper-tile-e1450942976908

Metalul arata bine in fiecare colt al casei! De asemenea, este foarte usor de curatat si de intretinut, iar acesta castiga tot mai mult teren in domeniul design-ului si al artelor pe zi ce trece.

Placile de faianta din metal sunt o noutate si un must-have al momentului pentru orice locuinta moderna si cu personalitate!

Kitchen-metallic-tile

Daca intentionezi sa iti amenajezi casa cu ajutorul unor placi de faianta din metal, este bine sa stii ca acestea trebuie sa fie alese cu grija, daca au ca destinatie bucataria. Atunci cand sunt curatate cu apa si sapun, placile metalice risca sa se zgarie, fapt pentur care este necesara folosirea unui detergent special pentru suprafete din metal.

Bowl-metallic-sink

Daunatoare pentru placile de metal sunt alimentele care au in compozitie acizi, precum citricele sau rosiile, acestea avand puterea de a face suprafata metalica sa rugineasca. Odata cu trecerea timpului, anumite metaluri pot oxida, schimbandu-si culoarea in maron sau chiar verzui. Daca nu iti doresti un design vintage, opteaza pentru placi metalice cu suprafata de protectie, astfel incat acestea sa isi pastreze culoarea, stralucirea si textura si sa arate ca noi pentru mai multa vreme.

Copper-tile-backsplash

Livingul poate capata un aspect deosebit daca iti decorezi unul dintre pereti cu ajutorul placilor metalice, oferind un design modern. De asemenea, poti aduce metalul in design-ul livingului si cu ajutorul unor obiecte decorative, precum vaze, rame foto, lampi sau vase pentru fructe.

Reflective-metallic-sink

Cine spune ca metalul este doar sobru, rece si futuristic? Acesta poate oferi foarte multa eleganta unei incaperi, in functie de formele si texturile obiectelor din metal si de natura acestuia, care ii determina culoarea, patina si influentele.

Metallic-sink

Demult, obiectele realizate din metal sau care aveau parti componente metalice, erau specifice aristocratiei, oamenilor din inalta clasa sociala, fiind adesea lucrate manual, pline de detalii specifice perioadei istorice respective si foarte fine.

In functie de modul in care este folosit, decorul cu metaluri poate oferi unei incaperi atat inovatie, cat si eleganta, caldura sau fermitate.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *