Idei pentru amenajarea bucatariei de vara

Vara este unul din cele mai iubite anotimpuri. Oricat de mult ne-am plange de caldura, de arsurile solare, de zapuseala, nu putem sa nu recunoastem ca vara ne aduce si foarte multa bucurie si pofta de viata. Serile de vara petrecute in aer liber, la o terasa sau in parc sunt intotdeauna binevenite.

Daca aveti norocul sa locuiti la curte, va puteti bucura de timpul petrecut cu familia si cei dragi intr-un spatiu intim, care sa va ofere libertatea sa il amenajati dupa bunul plac, astfel incat sa creati o atmosfera frumoasa si relaxanta.

In acest caz, noi va propunem sa amenajati o bucatarie de vara, pe care sa o puteti utiliza zilnic pentru servirea mesei, dar si cu ocazia evenimentelor speciale, cum ar fi petrecerile in aer liber.

Lista lucrurilor prezente in bucataria de vara

In primul rand, este important sa definiti scopul pentru care doriti sa folositi bucataria. Daca sunteti dispusi sa faceti o investitie financiara considerabila, puteti sa achizitionati si un gratar si sa organizati si zona de relaxare. Daca nu, va puteti rezuma la un mini-bar in care sa serviti bauturi racoritoare. In oricare din cazuri, va asiguram ca veti petrece niste clipe minunate.

In al doilea rand, cuvantul “bucatarie” te duce automat cu gandul la gatit. Daca doriti sa gatiti, automat veti avea nevoie si de un spatiu de servit masa. O masa de picnic pe care sa o accesorizati cu decoratiuni colorate de masa, este de ajuns. Vara, culorile indicate pentru vesela sunt cele puternice, pline de viata cum ar fi verdele viu al ierbii, albastrul marin, galbenul puternic.

Chiar daca aveti vegetatie multa in curte, aceasta nu este suficienta pentru a va feri de caldura soarelui. Pentru a va proteja de soare, folositi umbrele protectoare sau parasolare de dimensiuni mari.

O bucatarie de vara, pentru a fi cu adevarat functionala, are nevoie de urmatoarele elemente: gratar, aragaz, chiuveta, blat de lucru, spatii de depozitare si un mini-frigider.

Ideal ar fi ca trecerea din casa pe terasa sa fie facuta usor, pentru a nu va chinui cu transportul lucrurilor dintr-o parte in alta.

Iluminatul si alimentarea cu energie electrica. In serile tarzii de vara, lumina naturala nu va fi suficienta. Pe langa lumina artificala care vine din casa, puteti sa montati pitici de gradina care vor crea si o atmosfera romantica si isi vor indeplini rolul functional.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *