Idei de renovare pentru bucatarie

Bucataria este cea mai importanta camera dintr-o locuinta, iar pentru asta, toata atentia privind aspectul estetic si functional se indreapta catre ea. Renovarea unei locuinte sau a unei camere cum ar fi bucataria, trebuie facuta avand in vedere niste sfaturi si idei corecte care sa puna in valoare importanta unui spatiu cum ar fi bucataria.

Idei de renovare pentru bucatarie se gasesc printre cele mai diverse, insa cele mai importante trebuiesc punctate pentru inceput. Spre exemplu:
Cand vorbim de renovare ne gandim la transformare, astfel ca o bucatarie care trece printr-o transformare majora, poate avea o multime de dezavantaje privind rezultatul final, spatiul si lumina fiind esentiale intr-o bucatarie. De aceea trebuie sa tinem cont de aceste doua elemente cand renovam, avand grija ca spatiul sa fie lejer, nu incarcat cu piese de mobilier vechi si lumina naturala sa nu dispara. De obicei, fiecare dintre noi ne dorim o bucatarie mai mare mai spatioasa, acesta fiind unul dintre principalele motive de renovare a bucatariei. Pentru asta modificarea are loc la nivelul peretilor si tavanului. Prin indepartarea suprapunerilor de spoturi si impingerea peretilor laterali catre camerele alaturate renuntand astfel la cativa centimetri din dormitoare sau si din livingul deja spatios, in favoarea obtinerii unei bucatarii mai mari.
Astfel, prin modificarile aduse tavanului si peretilor, bucataria va fi mai inalta si mult mai spatioasa, oferind mai mult spatiu intre blaturile de lucru si insula din mijloc. In felul acesta este destul spatiu si pentru a lua masa in familie fara a fi incomodati.
bucatarie-mica-clasic-renovata
Pentru o renovare completa a bucatariei, mobilierul vechi se inlocuieste cu un altul mai compact si mai util, cu un mai bun spatiu de depozitare a uneltelor de bucatarie, veselei sau electrocasnicelor. Iar pentru ca designul sa nu se piarda, obiectele din portelan se pot expune in rafturile deschise, la fel si prezenta unui bol cu fructe ori o vaza cu flori pot adauga o nota frumoasa bucatariei.

In ceea ce priveste culorile, pentru mobilier sunt potrivite culorile neutre (alb, bej, sau gri), la nivelul pardoselii merg non-culorile daca este vorba de parchet dar si cele pastelate pentru gresie sau marmura, iar la nivelul peretilor pe langa clasica faianta, un tapet pare sa fie din ce in ce mai la moda.
bucatarie moderna spatioasa
Si pentru ca vorbeam despre cat de importanta este prezenta luminii in bucatarie, macar o fereastra este indicat sa existe. La apartament orice bucatarie are iesire spre balcon, deci sursa de lumina naturala ppate exista mai ales daca extindem bucataria pana in balcon, la casa fereastra ne-o facem singuri, iar ca o idee va propun sa alegeti o fereastra mare, aproape cat peretele lateral exterior pe care sa-l imbracati cu o perdea sau o draperie de bucatarie care sa permita luminii sa patrunda in voie.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *