Gradini verticale – Avantaje, idei si poze

Indiferent de spatiul ales, gradinile verticale, cu siguranta vor schimba ambientul. Din ce in ce mai multe orase au mai putin spatiu si implicit mai putin spatiu verde. Acest lucru nu este doar ingrijoratorpentru locuintorii oraselor, dar este si foarte rau pentru natura.

O solutie ingenioasa in aceasta situatie, o reprezinta gradinile verticale ( de asemenea, cunoscute sub numele de viata pe pereti) care sunt o adevarata opera de arta si care pe langa beneficiile aduse mediului si omeniri incanta privirea si schimba designul unei cladiri sau a unui spatiu inchis (birou, locuinta, ssla de asteptare, statie de metrou, receptia unui hotel, incinta unui restaurant, cafenele, etc.).

Ca obiecte decorative, nu doar frumusetea plantelor poate fascina, ci si faptul ca ele sunt vii si mereu in schimbare. Practic avem astfel ocazia sa ne bucuram de parcuri private mobile, usor de intretinut, de care putem benifia oricare dintre noi. Beneficiile pentru corpul uman sunt nenumarate si acesta este un motiv intemeiat pentru care ar trebui atent analizat acest concept si folosit cu incredere atat in spatiile publice, cat si in cele private.

Aceste gradini verticale sunt usor de montat si de intretinut. Pot lua orice forma, intr-o varietate larga de plante. Plantele sunt alese luand in considerare mediul in care se construieste gradina, cum ar fi climatul local, expunerea la soare sau la o sursa de lumina artificiala si contextul din jur. Scopul fiind de a creea o priveliste placuta pe tot parcursul anului (plantele rezistant la toate schimbarile de anotimp).

Galerie foto – Gradini verticale

gradini-verticale-garduri vii
Gradini Verticale

Avantajele gradinilor verticale

– Creeaza efecte vizuale spectaculoase,
– Pe o suprafata orizontala redusa pot creste un numar mare de plante,
– Contribuie semnificativ la imbunatatirea calitatii aerului,
– Regleaza umiditatea si temperatura in cazul gradinilor interioare,
– Poate oferi intimitate atunci cand este folosita ca si gard viu,
– Poate masca o vecinatate cu o priveliste neatractiva,
– Poate construi un paravan in fata soarelui, pentru a umbri o zona dorita,
– Gradinile verticale asigura o excelenta circulatie a aerului pentru plante,
– Au efecte pozitive asupra moralului, si productivitatii angajatilor, in cazul cladirilor de birouri.

Daca sunteti pasionati de plante, de natura, de culoare, sau de arta, ideea unei gradini verticale in oricare dintre spatiile in care va desfasurati activitatea, nu poate fi decat o alegere excelenta si agreata de toti cei din jur.

Pe langa amenajarea unei gradini verticale ca-n povesti, asigurati-va ca ati ales plantele corecte dar si locul potrivit de care sa va bucurati la vederea minunatelor gradini verticale, garduri verzi si pereti naturali cu ornamente din plante.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *