Gradina in stil italian

gradina italieneascaArta de a amenaja gradina a fost intodeauna influentata de stiluri. Spre exemplu, gradinile nordice, celor din zona Suediei, a Norvegiei si Danemarcei sunt cu mult diferite fata de cele din centrul si estul europei. Cei de acolo folosesc plante care rezista la frig, insa, stiu sa amenajeze cu bun gust o gradina, asa incat, de multe ori ale lor sunt mai frumoase ca ale noastre, chiar daca noi avem sansa de a alege mai multe plante.

Stilul italian in a amenaja gradinile este unul dintre cele mai complexe din Europa. Stilul italienesc a fost mereu influentat, atat de schimbarile sociale, cat si de dorintele oamenilor in general. Razboiul sau aristocratia au fost elemente clare care au influentat de-a lungul vremii stilul de amenajare a gradinilor din Italia.

Pentru a amenaja o gradina in stil italienesc trebuie mai intai sa intelegem cultura si istoria Italiei, dupa care trebuie sa evitam greselile cele mai frecvente pe care le fac cateodata si cei priceputi.
Gradina in stil italian se bazeaza mult pe legatura dintre gradina in sine si restul arhitecturii, a casei, a zonei, etc.
Daca elementele esentiale nu vor fi puse in evidenta prin arhitectura totala a lucrurilor atunci riscam sa dam gres.

gradina in stil italienescgradina in stil italienesc

Italienii au mereu in gradina o zona umbrita in care beau seara un ceai sau servesc dimineata o briosa. Asa zisele prelate sunt in apropierea casei. Accesul catre gradina se face cu usurinta exact prin acea parte. Ei pun accent pe umbra si clipe de ragaz, dar si pe o amenajare frumoasa si atractiva.

gradina in stil italienesc 2

Influente din Roma Antica: Gradina italieneasca este mult influentata si de Roma Antica, cu forme rigide sau cu pietre sculptate ca si colosi isi fac loc in gradinile italienilor.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *