Flori usor de cultivat in gradina

Oricine poate avea o gradina frumoasa, plina de culoare si flori. Nu este nevoie sa fii un maestru al gradinaritului pentru a avea o gradina minunata. Daca iubesti cu adevarat florile, dar nu ai insa cunostintele necesare pentru a planta flori, poti citi in urmatoarele randuri sfaturile noastre pentru a planta flori.

Exista si flori care nu au nevoie de atentie speciala, cele anuale, care se insamanteaza singure (gen maci).

bujori

1. Glorioasa Daisy
Numita si „Marita-ma mama” este o planta anuala ce ajunge pana la 90 centimetri inaltime. Are un aspect asemanator cu cel al margaretelor si este o foarte buna toleranta la caldura. Uneori floarea da impresia ca sta moarta, insa isi va reveni imediat.

2. Floarea Soarelui
Este una dintre cele mai usoare flori de crescut. Chiar daca nu este cu adevarat o floare, intr-o gradina rustica sta foarte bine. Floarea soarelui se cultiva in general in panamt nisipos sau argilos, iar pana cand incoltesc semintele, pamantul trebuie udat constant. Dupa ce plata incepe sa creasca, nu mai are nevoie de apa chiar in fiecare zi.

3. Craitele
Este una dintre cele mai populare flori de gradina deoarece creste in orice fel de sol. Singurul lucru este sa aiba soare si sa nu fie plantata la umbra. Se inmulteste repede prin seminte.

4. Clopotelul albastru
O planta perena, Clopotelul albastru creste intr-un pamant usor si bine drenat si este extrem de usor de cultivat. Este nevoie uneori de ingrasamant la pamant in timpul verii. Planta are rol decorativ si este mai degraba o liana, asa ca puteti sa o folositi pentru a masca un perete.

5. Bujorul
Simbolul bogatiei, bujorul, este floarea care poate fi sadita din ambundenta in gradina, fiind una care da prospetime, culoare si vitalitate. Bujorii adora soarele si se planteaza in general toamna. Este recomandat sa il plantezi in spatele celorlalte plante deoarece are dimensiuni mari la maturitate.

6. Narcisa
O planta perena care apare la inceputul primaverii si care trezeste pofta de viata si de primavara. Dupa inflorire trebuie sa fertilizezi pamantul pentru a o pastra vie si pentru a avea parte de ea si la anul care vine.

Toate aceste 6 flori prezentate sunt usor de cultivat de catre oricine, asa ca, fie ca aveti seminte, fie ca aveti radacini sau bulbi, puteti sa le plantati cu usurinta.Vezi si alte articole despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *