Flori de toamna in gradina

Vezi cele mai frumoase flori de toamna in gradina:

Nu sunt multe plantele care se abtin de la inflorire toamna. Un simbol al florilor de toamna este, fara indoiala, iarba neagra (Calluna vulgaris). Unele soiuri incep sa infloreasca deja vara, altele pana toamna tarziu. Soiurile cu muguri raman decorative pana la inghet. Selectand soiurile in termeni de culoare si timp de inflorire, aveti posibilitatea sa creati un spectacol de culoare atractiv pentru 3-4 luni. Merita amintit de asemenea ochiul boului (Aster novi-belgii, Aster novae-angliae), printre care avem atat varietati joase, cat si inalte, cu o paleta de culori frumoasa.

Pentru gardinarii incepatori recomandam Sedum, de exemplu Sedum spectabile, care creste bine si intr-un sol mai slab si nu e pretentios. O podoaba a gradinii sunt si Hortensiile, care infloresc vara si sunt frumoase toamna (Hydrangea paniculata, specii ca Limelight, Phantom, Pynky Wynky, Tardiva si altele) ale caror buchete enorme de flori isi schimba toamna culoarea verde-crem in diferite nuante roz.
O atmosfera tainica si moderna putem obtine sadind ierburi decorative Carex. Paielele lor moi, adesea colorate se leagana in varful toamnei si raman frumoase chiar si iarna, cand gradina e acoperita de zapada.

Aster (Ochiul boului)

Una dintre vedetele gardinii toamna.

Sorbus

Ne incanta prin frunzele sale ornamentale colorate in tonuri de roz.

Sedum si Hortensii (Hydrangea)

O combinatie de succes in luna octombrie.

Berberis

Ne uimeste toamna cu frunzele sale colorate in nuante deosebit de intense.

Calluna vulgaris

Reprezinta un grup de plante care se distinge printr-o mare diversitate a varietatilor si a culorilor.Vezi si alte articole despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *