Feng shui pentru sufragerie

Conform principiilor Feng Shui, fiecare camera din casa trebuie amenajata intr-o anumita maniera astfel incat energia Chi sa poata circula liber si sa va poate ajuta atat pe plan spiritual cat si pe plan material. Iata ce trebuie sa cuprinda sufrageria dumneavoastra si mai ales unde trebuie sa pozitionati fiecare element de mobilier sau decor.

In primul rand sufrageria trebuie sa contina numai lucruri relaxante si care aduc aminte de intamplari frumoase sau persoane dragi. Fiind locul in care relationati cu familie, rudele si prietenii acest loc trebuie sa fie cat mai primitor si sa ofere o senzatie de siguranta si caldura.

Elementul principal de aici, canapeaua ar trebui sa fie orientata catre intrare, astfel incat cei ce stau asezati sa aiba vedere spre usa. Nu lipiti canapeaua de perete ci lasati spatiu de trecere atat prin farta cat si prin spatele sau.

Daca exista o familie numeroasa, aduceti in decor si scaune sau fotolii confortabile. Fiecare membru al familiei trebuie sa stea la fel de comod ca toti restul.

Pentru ca energia sa circule cat mai liber nu folositi plante cu frunze ascutite si pe cat se poate mascati cu mobila speciala obiectele electronice atunci cand nu sunt folosite.

Oricine intra in aceasta camera trebuie sa se simta in siguranta, asa cum spuneam, asadar in mod cert aici nu este un loc potrivit pentru a tine obiecte periculoase, ascutite sau taioase cu care cineva se poate rani.Legatura cu exteriorul pastrat-o alegand ferestre mari si luminoase, iar camera aerisit-o cat mai des pentru a o reincarca cu energie “proaspata”.

Nu folositi tablouri sau imagini cu animale agresive si nici plante de decor uscate ce nu sugereaza viata si energie vie.

Fata de dormitor sau alte camere ale casei, in sufragerie este permisa folosirea oglinzilor  care sa reflecte mediul exterior sau decoratiunile de pe pereti. Chiar si asa, aveti grija cand montati o oglinda ca aceasta sa permita reflectarea persoanelor fie in intregime, fie deloc.

Daca incaperea are grinzi, incercati sa nu pozitionati canapeaua sau fotoliile sub acestea si in niciun caz nu vopsiti aceste grinzi intr-o culoare mai inchisa decat restul tavanului.

Culorile cele mai potrivite pentru a zugravi sufragerie depind de pozitia sa in casa:

Pentru sufragerie asezata in central casei se recomanda galben si maro culori ce simbolizeaza sanatatea,

Pentru sufragerie ce se afla spre Vest se recomanda alb ce sustine creativitatea,

Pentru  sufragerie orientata catre Est este bine sa folositi verde si negru, culori ce sporesc onoarea familiei,

Pentru sufragerie situata in Nord cel mai bine este sa folositi nuante de negru pentru a favoriza succesul in cariera.

Pentru sufragerie orientata catre Sud puteti recurge la culoarea rosu ce este recunoscuta ca atragatoare a celebritatii.

Pentru sufragerie orientata catre Sud-Vest rozul ce favorizeaza relatiile bune de cuplu este cel mai potrivit.

Masuta aflata in dreptul canapelei trebuie sa fie in permanenta curata si libera. Aici se poate aseza o planta decorativa cu frunze rotunde.Vezi si alte articole despre: ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *