Feng-Shui pentru balcon si terasa

feng shui balconInvatatura Feng Shui poate fi aplicata si pe terasa sau balcon, fie ca locuim la bloc si avem un balcon restrans, fie ca locuim la curte si avem o terasa spatioasa, invatatura Feng Shui poate fi aplicata oriunde, prin intermediul simbolurilor si a plantelor, ne putem face viata mai frumoasa.

Cum ne putem crea un loc linistit pe balcon cu ajutorul Feng-Shuiului?
Sa nu uitam ca Feng inseamna vant iar Shui inseamna apa. Putem avea oricand vant in balcon atata timp cat avem contact cu aerul. Doar apa ne mai lipseste, dar o putem avea prin fantani arteziene de mici dimensiuni.

Pentru a putea amenaja in stil Feng Shui si pentru a putea aduce natura langa noi, prin simbolistica florilor, trebuie sa tinem cont de conditiile meteorologice din zona noastra, dar si de spatiul pe care il avem. Trebuie sa ne conformam si sa atragem energia Chi, chiar daca avem un loc restrans. Trebuie sa evitam mobilierul ce are margini ascultite, trebuie sa evitam tot ce are colturi iesite in afara si patratoase.

Putem amenaja terasa sau balconul in stil Feng Shui asa incat sa atragem ceea ce avem nevoie. Arta Feng Shui este reprezentata de 9 zone, precum: familie, bani, cariera, prieteni, copii, etc. Va vom arata prin ce stiluri si cum puteti amenaja in functie de dorintele dvs.

1. Pentru a avea o relatie de cuplu satisfacatoare: amenajati balconul/terasa cu flori galbene si rosii in ghivece de forme dreptunghiulare.

2. Pentru cariera: pietre si decoratiuni din ceramica, pietre in forme rotunde in ghivece, flori albastre si ce simbolizeaza apa gen: orhidee, floare clopotel.

3. Familie. Plante ce se inalta in sus, gen liane: bambus, sau chiar edera.

4. Tai Chi, este o zona, ce trebuie lasata libera si ce trebuie neingradita de simboluri.

5. Bogatie. Pentru a atrage bogatia cu ajutorul feng-shui, puneti pe balcon ghivece cu muscate sau gladiole.

6. Copii. Pentru a avea parte de copii, puteti opta in a alege accesorii creative si manuale, sau chiar plante asezate pe suporturi rotunde.

7. Prieteni. Pentru a atrage prietenii si pentru a avea prieteni loiali, alegeti flori cu reflexii aurii si argintii, narcise sau lalele. Elementele si sculpturile din metal, sau din materiale pretioase sunt si ele recomandate.

8. Recunostunta. Pentru a avea parte de recunostinta, amenajati terasa cu plante in culori tari, luminate, trandafiri, iasomie, etc.

9. Stiinta. Culori deschise in culorile soarelui precum. De asemenea, amenajarea unui colt cu un fotoliu relaxant pentru citire este si el binevenit!Vezi si alte articole despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *