Draperii elegante pentru orice decor

Epoca Victoriana si-a lasat amprenta de-a lungul istoriei asupra stilului de amenajare a locuintei, in zilele noastre aceasta fiind prezenta in casele noastre prin decorarea acestora cu draperii elegante.

Decorul cu draperii elegante este potrivit pentru fiecare incapere din locuinta, oferind o nota aristocrata si intimitate.

Caracteristicile decorative ale draperiilor nu sunt singurele avantaje pe care acestea le aduc in locuinta. De exemplu, o draperie instalata deasupra unei arcade sau unei usi, ofera o nota eleganta si fastuoasa, iar din punct de vedere arhitectural, ofera inaltime incaperii, daca aceasta este montata la nivelul tavanului.

portiere_graphic_modern (1)

O camera monocroma poate fi personalizata ingenios si unic cu ajutorul unui decor in care folosim draperii. Secretul unui design de revista este ca imprimeul draperiilor sa fie asortat culorilor celorlaltor elemente de decor din incapere. Indrazneste sa folosesti texturi metalice precum bronzul sau argintul, pentru a oferi casei tale un design modern si elegant, in acelasi timp.

In anotimpul rece, trebuie sa ne imbracam mai gros, iar acelasi lucru poate fi aplicat si in cazul locuintei. Draperiile pot oferi vizual senzatia de caldura, pentru ca “imbraca” ingenios tocurile usilor sau ale ferestrelor. De asemenea, acestea actioneaza precum o patura asupra ferestrelor, creand o bariera intre sticla rece si incapere.

portiere_blue_bedroom_country_traditional

Draperiile iti pot oferi intimitate, atat in exteriorul casei, cat si in interior. Draperiile montate in jurul ferestrei iti vor oferi intimitate fata de exteriorul casei si vor crea o lumina difuza in incapere, potrivita pentru vizionarea unui film in timpul zilei sau pentru somnul de pranz al celor mici.

Pentru camera copilului, poti opta pentru draperii ale caror materiale sa fie imprimate cu personajele din desenele animate preferate de micutul tau sau in culorile sale preferate.

Draperiile pot fi prezente in dormitorul matrimonial, nu doar la fereastra, ci si in designul mobilierului. Cadrul de pat poate avea patru stalpi inalti, asemenea paturilor regale, care pot fi imbracate cu draperii, oferind dormitorului tau un ton aristocrat, romantic si intim.

portiere_bathroom_neutral_calm_white

De asemenea, draperiile sunt ideale pentru baie, incapere in care cu totii avem nevoie de intimitate si libertate deplina. Le poti instala atat la ferestre, pentru intimitate din exteriorul casei, cat si in jurul cabinei de dus sau cadei.

Atunci cand iti doresti o nota de intimitate, liniste si caldura in casa ta, alege sa o decorezi cu draperii elegante, care vor transforma complet aspectul oricarei incaperi.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *