Decoreaza in stilul contemporan

Stilul contemporan poate parea un stil de amenajare interioara confuz, insa este bine definit de linii, spatiu deschis, culori neutre si elemente sau materiale inspirate din natura ce creeaza o atmosfera relaxanta. Decoreaza in stilul contemporant folosindu-te de aceste elemente specifice lui: simplitatea, subtilitatea, texturile si liniile clare, deci in primul rand trebuie sa va concentrati pe culoare, spatiu si forme.

1. Culori

Culorile folosite in designul contemporan modern sunt cele neutre, de la alb la negru. Printre aceasta paleta neutra de culori se mai strecoara si cateva accente de culoare vii si puternice. Pardoselile confectionate din lemn, vinyl sau gresie, trebuie sa fie de culoare neagra. Asta in cazul in care elegeti culori mai tari si vesele pentru pereti si ferestre, decoratunile si podeaua se imbraca si se vopsesc in culori neutre.
Tesaturile naturale, cum ar fi matasea, lana sau bumbacul, sunt folosite pentru aspectul texturii si al nuantelor neutre. Totusi, modele viu colorate sunt intalnite in covoare sau perne.
Interioarele se limiteaza in general la combinatii tone-sur-tone, cu palete de brun, crem si alb pur.

2. Linii si spatiu

Linile sunt principalul element distinctiv evident al stilului contemporan, prin urmare acestea trebuie sa fie prezente in detaliile arhitecturale, precum tavanul inalt, ferestrele fara draperii si formele geometrice in sculpturi sau obiecte de arta.
Spatiul deschis dintre piesele de mobilier devine la fel de important precum spatiile pline de obiecte. Decorarea in stilul contemporan nu include aglomerarea interioarelor, cu cat e mai liber cu atat e mai bine.

3. Mobilier in stilul contemporan

Mobilierul cuprinde piese geometrice cu linii curate si suprafete netede fara sculpturi sau ornamente, din Lemn in culori deschise, artar sau paltin, cu accesorii din vitralii, otel, nichel sau crom. Piesele de mobilier sunt la fel de simple, fara niciun fel de elemnt decorativ, iar materialele sa aibe un aspect natural de piele, lana, bumbac, matase sau iuta. Mobilierul si asa simplu, poate fi scos din anonimat cu ajutorul corpurilor de iluminat.
Si ca sa intregim atmosfera, accesorizati interioarele cu picturi abstracte si sculpturi.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *