Decorarea casei cu flori

Plantele fac parte din viata dumneavoastra dintodeauna fie ca va plac si aveti vaze sau ghivece in casa, fie ca nu le acordati prea multa importanta si aveti doar un spatiu verde in apropierea casei. In afara de faptul ca ele produc oxigenul esential respiratiei, au si un rol decorativ ce infrumuseteaza, atat o gradina, un parc, un mic spatiu verde cat si o casa sau un apartament.

Este bine sa aveti plante acasa pentru a avea din plin oxigen si pentru a va bucura in acelasi timp de un decor frumos si mereu proaspat.

Puteti alege decorul cu plante in ghiveci, de preferat specii care fac flori  des, ideale pentru anumite incaperi. In felul acesta respectivele plante nu se vor ofili, nu vor trebui aruncate dupa o scurta perioada ci vor decora incaperea in care stau in mod constant.

Deasemenea si florile pentru vaza sunt extrem de frumoase si colorate aducand un plus de veselie oricarui decor, numai ca ele prezinta ca dezavantaj perioada scurta de viata si faptul ca mereu va trebui sa investiti, sa cumparati altele.

Alegerea dintre aceste doua variante ramane a se face in functie de preferintele fiecaruia si de modul de viata avut, de tinut minte fiind ca daca aveti un ritm de viata alert, aglomerat nu este bine sa va luati plante sau flori pretentioase ci unele usor de ingrijit.

Fiind vorba despre decorarea casei cu flori sa ne concentram putin atentia pe florile sau plantele potrivite fiecarei incaperi si dimensiunile lor, astfel incat sa nu fie exagerate in niciun sens.

In living se potrivesc atat plante in ghiveci cat si in vaza, iar pentru ca este vorba despre camera cea mai mare din apartament si ghivecele sau vazele alese pot avea dimensiuni mari, cu atat mai mult cu cat este in trend decorul floral. O planta in ghiveci, este indicat sa stea cat mai aproape de o sursa de lumina naturala si pe jos, pentru a nu exista riscul ca masuta pe care este pusa, sa se dezechilibreze. Inainte de achizitionarea plantelor, asigurati-va ca ele nu vor creste mai mult decat va permite camera chiar daca este vorba despre mici pomisori.

Daca este vorba despre flori in vaza, atunci ele se pot aseza pe masuta de cafea cu conditia sa nu o ocupe in intregime sau pe unul dintre rafturile etajerelor. Nu conteaza ce culoare are mobilierul sau restul decoratiunilor, florile cu cat sunt mai colorate, cu atat mai bine!

In dormitor este bine deasemenea sa aveti o sursa constanta de oxigen, numai ca trebuie sa evitati plantele si florile cu mirosuri puternice deoarece veti intampina dificultati in a respira pe durata noptii. Cel mai bine este, ca aici sa optati pentru un ghiveci de dimensiuni mijlocii in care sa aveti o planta ce nu face flori. Conform principiilor feng-shui este de preferat sa evitati si plantele cu frunze ascutite in favoarea celor cu frunzele rotunde si carnoase.

Baia si bucataria nu sunt locuri tocmai potrivite pentru plante deoarece in baie de multe ori nu este suficieneta lumina iar la fel ca si in bucatarie, cantitatea de abur este mare. Daca in schimb aveti cum pune mici ghivece cu flori in afara geamurilor, atunci este perfect!

Holul deasemenea nu este benefic florilor pentru ca el nu este destul de luminat, motiv pentru care cel mai bine este ca aici, sa recurgeti la alte elemente pentru decor.

Balconul, daca aveti unul, neaparat ce se poate inchide iarna,  este cu adevarat un paradis pentru flori. Il puteti umple cu toate plantele care va plac si veti obtine un mic paradis verde unde sa va beti cafeaua in zilele calde sau sa cinati serile.Vezi si alte articole despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *