Decorarea bucatariei

Desi bucataria nu este un loc pentru primirea musafirilor sau pentru reuniunile de familie, este totusi locul preferat de toata lumea atunci cand intra intr-o casa. Si daca tot nu mai are rolul de camera exclusiv pentru gatit, este necesara putin mai multa imaginatie si investitie la decorarea sa. Ca sa  transformati bucataria intr-un loc cat mai placut  pentru stat si discutat, mancat sau servit cafeaua cu cea mai buna prietena, in afara elementelor clasice de mobilier si a accesoriilor obisnuite, va trebui sa fiti creativi.

Placand de la premisa ca deja aveti mobilierul standard ales cu un design interesant,, modern, nu va mai ramane decat sa accesorizati si utilati frumos bucataria:

Optati pentru o masa mai mare decat ati avea nevoie in mod normal incat sa fie suficienta pentru a gati dar si pentru a lua pranzul. Scaunele alegeti-le cat mai comode. Daca toata lumea se aduna de obicei in bucatarie, oferiti-le locuri confortabile insotite de un eventual covoras dedesubt pentru a tine cald picioarelor.

In loc de clasicul alb, aduceti putina culoare in aceasta camera. Poate un perete cu faianta colorata, poate cateva elemente de decor, poate mobilierul de bucatarie intr-o culoare proaspata, important este sa existe o pata de culoare care sa scoata din banal bucataria dumneavoastra.

Pe langa obiectele uzuale de vesela pe care le pastrati in dulapuri, diversificati colectia cu cani, pahare, farfurii haioase, inedite care lasate a vedere vor incanta sau amuza musafirii. La fel puteti proceda in cazul electrocasnicelor. Pe cele ce le folositi zilnic nu le alegeti numai in functie de proprietatile tehnice ci si in functie de aspect. Cu cat veti avea in bucatarie obiecte cu forme rar intalnite cu atat ea va parea mai interesanta.

Chiar daca locul florilor este in balcon sau sufragerie, pentru o atmosfera cat mai calduroasa, puneti si aici flori in ghivece sau vaze si deasemanea tot felul de elemente deorative naturale precum funii de ceapa sau usturoi, cosuri cu fructe de sezon, etc.

Nu in ultimul rand avand in vedere, cum spuneam, ca bucataria aproape ia locul sufrageriei in multe cazuri dotati-va cu o hota puternica incat cine va intra in bucatarie pentru a va tie companie sa nu plece mirosind a mancarea gatita putin mai devreme care nu a apucat sa se aeriseasca.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *