Decor vesel pentru camera copilului

Primii ani de viata sunt cei mai importanti pentru cresterea si dezvoltarea fizica si psihica a copilului. Din acest motiv, camera copilului ar trebui sa aiba un decor vesel, plin de culoare si de viata, care sa ii stimuleze micutului tau creativitatea si imaginatia.

Chiar daca nu dispui de un spatiu generos in locuinta ta, este important pentru un copil ca el sa aiba spatiul personal inca din primii ani de viata. Asadar, camera copilului ar trebui sa fie amenajata special pentru el si ar trebui sa fie locul din casa in care sa se identifice cel mai mult cu decorul si ambientul.

camera-copilului-homedeco

Atunci cand decorezi camera copilului este important ca aceasta sa nu fie o incapere rece, parca decupata din revista, care sa aiba un design deosebit, dar care sa nu transmita caldura de “acasa”. Pentru a creea un ambient placut pentru copilul tau, este important sa acorzi atentie detaliilor si sa folosesti decoruri pe placul lui sau chiar al tau. Pe masura ce va creste, copilul tau va putea renunta la obiectele care nu ii sunt pe plac si le va inlocui cu cele preferate de el.

Nu te stradui prea tare ca obiectele de mobilier sa se potriveasca perfect ca design, pentru ca micutul tau nu va acorda atentie acestui detaliu, ci jucariilor, culorilor si formelor diversificate din incapere. Atunci cand vine vorba de culori, este important sa existe un echilibru, insa nu unul dus la extrem. De exemplu, chiar daca ai o fetita, nu ar trebui sa ii decorezi camera folosind numai roz bombon si alb, ci dimpotriva, ar trebui sa folosesti cat mai multe culori, astfel incat, in timp, ea sa le aleaga singura pe cele preferate.

patut-copii-camera-copilului

Pentru ca obiectele destinate copiilor sunt viu colorate, poti alege sa zugravesti peretii in culori neutre, astfel incat camera sa nu para prea incarcata, iar atmosfera sa nu devina obositoare.

Organizarea spatiului

Printre invataturile celor “sapte ani de acasa” se afla si ordinea si curatenia din spatiul personal. Daca iti doresti ca micutul tau sa invete sa traiasca in ordine si curatenie atunci cand va fi mare, este important ca acest lucru sa ii fie insuflat inca din copilarie.

organizare-camera-copilului

Pentru ca acest lucru sa se intample, este recomandat ca fiecare spatiu din camera copilului tau sa aiba un scop precis pe care sa il respectati impreuna. De exemplu, jucariile ar trebui sa aiba un spatiu de depozitare bine stabilit, acolo unde ar trebui sa se si intoarca odata ce joaca ia sfarsit. Din camera copilului nu trebuie sa lipseasca un dulap special pentru hainute lui, in care il poti invata sa le aseze singur.

Camera copilului trebuie sa fie un spatiu vesel si plin de culoare, un loc care sa inspire catre creativitate si buna-dispozitie pe oricine paseste in ea.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *