Decor armonios pentru prima voastra casa – Partea I

Atunci cand simtim ca ne-am gasit partenerul ideal, ne dorim sa petrecem tot mai mult timp impreuna, avem activitati comune, iar plimbarile intre case devin obositoare. Odata cu plimbarea cuplului dintr-o casa in cealalta, este posibil ca unul dintre parteneri sa nu se simta confortabil daca nu are la dispozitie obiectele de uz personal sau alte motive aparent banale. Atunci cand cuplul petrece foarte mult timp impreuna, se ia in considerare mutarea celor doi parteneri intr-un singur loc, numai al lor.

 

our-first-house

Expertii in psihologie sustin ca inainte de a face acest pas important trebuie sa tinem cont de anumite aspecte. Prima si cea mai importanta recomandare este ca inainte de mutarea impreuna, partenerii sa aiba o relatie de peste un an, presupunand faptul ca in acest interval de timp, cei doi au posibilitatea de a se cunoaste destul de amanuntit.

In al doilea rand, este important ca cei doi sa fi avut cel putin doua certuri inainte de acest pas, intrucat o mica cearta este inevitabila si va avea loc mai devreme sau mai tarziu, chiar si in noua casa. Daca deja s-a intamplat, atunci ambii parteneri stiu cum sa se comporte unul cu celalalt intr-o astfel de situatie, iar daca au trecut cu bine peste, atunci cei doi au realizat faptul ca relatia lor este una de viitor.

Couple holding house keys

 

Psihologii recomanda ca cei doi parteneri sa nu se mute impreuna numai “din nevoie”, fie ca ne referim la nevoia unui coleg de apartament, daca cei doi provin din orase diferite, fie ca mutarea impreuna le-ar usura conditia financiara.  Altminteri este posibil ca dupa o perioada sa locuiesti, din nevoie, alaturi de fostul iubit sau fosta iubita, lucru nu tocmai placut. Un aspect important este perioada in care doresti sa locuiesti cu partenerul. Daca ambii parteneri isi doresc o relatie pe termen lung, atunci este posibil ca mutarea impreuna sa le consolideze relatia. Daca unul dintre parteneri nu este sigur ca isi doreste ca relatia sa se dezvolte pe termen lung, atunci ar fi mai bine ca mutarea sa nu se intample.

 

Our property

Daca ati trecut cu bine de cele mentionate anterior, atunci a sosit momentul mutarii impreuna cu partenerul dumneavoastra. In continuare va vom oferi cateva sfaturi pentru un decor armonios pentru prima voastra casa.

1. Nu faceti compromisuri mari

Intr-adevar! Daca preferati stilul vintage, iar partenerul dumneavoastra prefera stilul modern, compromisul total, indiferent de partea cui, nu va face pe nimeni fericit. Evitati sa alegeti ceva ce nu va place niciunuia, doar pentru a nu alege ce a vrut celalalt. Evitati compromisul de compromis.

2. Nu incercati sa dominati

Atunci cand alegeti obiectele de mobilier sau de decor, incercati sa le alegeti pe rand, astfel incat jumatate dintre obiecte sa fie pe placul dumneavoastra, iar cealalta jumatate pe placul partenerului. Desigur, nu toate obiectele vor fi pe gustul dumneavoastra, insa va puteti bucura de toate celelalte, iar daca relatia dintre parteneri este stransa, cu siguranta si obiectele se vor potrivi impreuna.

canapea

3.Stabiliti-va limitele

Daca unul sau doua obiecte alese de dumneavoastra nu sunt deloc pe placul partenerului, este in regula sa ii oferiti drept de veto asupra acestora. Amintiti-va ca acest drept va revine si dumneavoastra!

4.Inspirati-va impreuna

Vizitati un muzeu, o galerie de arta, magazine destinate obiectelor de mobilier sau cititi articole despre amenajari interioare. Indiferent ce optiune veti alege, asigurati-va ca aveti aceleasi surse de inspiratie. Astfel, ambii parteneri isi vor da seama mult mai repede ce anume isi doresc ei insisi, ce anume isi doreste celalalt si cum le pot strange armonios pe toate la un loc.

couple-designing-home5. Rabdarea

Acesta este un aspect foarte important in obtinerea unui decor armonios pentru prima voastra casa. Ar fi bine sa nu va grabiti in a umple casa cu obiecte, doar pentru a va impune propriul stil. Lucrurile se vor aseza la locul lor, la propriu, in timp. Odata facut pasul, puteti achizitiona in timp diverse obiecte care sa va umple casa. La inceput este recomandat sa va concentrati pe obiectele absolut necesare, cum ar fi o canapea, o biblioteca, masa, aragazul, frigiderul s.a.m.d. Toate celelalte vor veni de la sine, pe parcurs.

slide_329689_3227880_free6.Vei locui alaturi de persoana iubita, nu alaturi de obiecte!

Aminteste-ti ca scopul acestui pas important in viata voastra este acela de a va uni si mai mult, acela de a va incepe viata impreuna. In incercarea de a decora pe placul tau, ai grija sa nu il ranesti pe celalalt, ai grija sa oferi atentie nevoilor si dorintelor sale. Este important ca noua voastra locuinta sa fie pe placul amandurora, dar in acelasi timp, sa nu uitati care este scopul principal al acestui pas. Nu trebuie sa transformati acest lucru intr-o lupta a suprematiei in cuplu. Acesta este un pas important pentru relatia voastra si pentru viata voastra. Nu uitati ca veti trai, in primul rand, alaturi de partener! Obiectele se vor strica, mai devreme sau mai tarziu si veti avea nevoie de partenerul dumneavoastra pentru a le inlocui. Obiectele se inlocuiesc usor, insa partenerul, greu.

 

website_shutterstock_207516619_young_couple-750x0
        In partea a doua a articolului “Decor armonios pentru prima voastra casa”, vom prezenta regulile de decor care vor face din prima casa alaturi de partener, caminul pe care l-ati visat dintotdeauna.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *