Decor armonios pentru prima voastra casa – Partea a II-a

Prima casa alaturi de persoana iubita trebuie sa fie un loc in care ambii parteneri sa isi regaseasca stilul, valorile morale, obiectele personale dragi, intimitatea, astfel incat sa  se simta „acasa”. Acasa este locul in care ne gasim linistea dupa o zi haotica, inspiratia pentru a crea lucruri noi si frumoase care sa ne aduca satisfactie si trebuie sa fie locul in care sa ne intoarcem mereu cu drag. In continuare iti vom prezenta cateva reguli de baza si idei pentru a obtine un decor armonios pentru prima voastra casa impreuna.

Furniture-Removals-Happy-Couple

Obiectele de mobilier

Atunci cand achizitionati obiectele de mobilier pentru noua voastra casa, este important ca majoritatea dintre acestea sa fie utile pentru ambii parteneri si proiectate pentru doua persoane. De exemplu, daca alegeti un raft pentru pantofi, ar fi ideal ca acesta sa aiba cel putin doua spatii delimitate pentru ambii parteneri.

6949_WWI

 

Dulapul pentru haine trebuie sa fie compartimentat astfel incat sa satisfaca nevoile ambilor parteneri. Trebuie tinut cont de acest aspect foarte important, astfel incat, desi toate lucrurile vor fi comune, fiecare sa aiba spatiul propriu si personal si sa nu se simta ingradit sau acaparat de celalalt.

closet-pic

Biblioteca, de asemenea, trebuie sa fie compartimentata astfel incat ambii parteneri sa isi poata aseza dupa bunul plac obiectele personale (rame foto, mici obiecte de decor, suveniruri etc).

rafturi

Pentru serile in care doriti sa vizionati impreuna un film, recomandam ca in living sa alegeti o canapea confortabila, cu dimensiuni generoase, pe care o puteti decora cu perne asortate. Alegeti impreuna canapeaua, biblioteca, covorul, lenjeria de pat si toate celelalte obiecte de mobilier sau decoratiuni voluminoase, care reprezinta principalul punct de interes sau care au un impact mare in incapere.

contemporary-living-room

In general, niciunuia dintre parteneri nu ii va face placere sa locuiasca intr-un mediu mult prea feminin sau mult prea masculin. Asadar cuplul trebuie sa se cunoasca foarte bine, sa isi gaseasca punctele de interes comun si sa le accentueze in momentul decorarii locuintei, astfel mediul armonizandu-se perfect pentru cei doi.

popular-living-room-colors

Daca unul dintre parteneri nu este atat de interesat in decorarea noii locuinte, celalalt il poate provoca in acest sens, incurajandu-l sa mute impreuna obiectele din interior. Acest exercitiu ii ajuta pe ambii parteneri sa vada cum ar arata, de exemplu, fotoliul la geam sau langa perete, apoi ii provoaca la feed-back „mie imi place mai mult asa” sau „mergea mai bine acolo”.

Culorile

Oamenii sunt diferiti, au gusturi diferite si chiar fobii diferite. Exista termenul de color-phob (fonetic – colorfob). Persoanele colorfobe au tendinta de a se inconjura permanent de non-culori, precum negru si alb sau combinatii dintre cele doua sau culori, fie foarte deschise, neutre (bej), fie foarte inchise si sobre (bleu-marine).

zithoek-in-nis

Culorile sunt foarte importante atunci cand amenajezi o locuinta, cu atat mai mult atunci cand trebuie sa ai in vedere si preferintele partenerului. Este ideal ca intreaga locuinta sa fie decorata in culorile preferate de ambii parteneri. Ai grija sa nu ingradesti spatiul de activitate al partenerului tau din simplul motiv ca ai zugravit toti peretii numai in culorile preferate de tine. Ofera-i celuilalt libertatea de a isi impune propriul stil, preferintele si punctul de vedere in alegerile facute pentru casa voastra! Discutati despre culorile preferate, despre ceea ce doriti sa transmita fiecare camera si despre utilitatea acesteia.

Masculine-living-room

 

De exemplu, dormitorul este spatiul intimitatii, al dragostei si al relaxarii depline, implicit, a somnului. Acesta trebuie sa transmita oricand sentimentul de confort, caldura si intimitate. In acelasi timp, dormitorul trebuie sa fie un spatiu placut pentru ambii parteneri. De aceea, pentru dormitorul matrimonial, sunt recomandate culori neutre, precum bej, alb sau tonuri de gri. Nu este exclus, daca cei doi parteneri au o culoare preferata in comun, sa il amenajeze conform acesteia.

green-white-bedroom-design

Camera de zi trebuie sa fie decorata astfel incat sa reflecte personalitatea ambilor parteneri, acest lucru fiind accentuat mai ales de culorile folosite. Daca partenerii prefera culori complementare, acestea se pot imbina in combinatii inedite. Logo-urile celor mai mari branduri sunt construite cu ajutorul culorilor complementare (ex. IKEA – albastru si galben). Asadar, imbinarea culorilor diferite poate fi un aspect pozitiv intr-o incapere, oferind un adevarat spectacol privitorului.

50889b73d9127e2f260000f0._w.540_h.540_s.fit_

Stiluri de design interior

Este posibil ca unul dintre parteneri sa prefere stilul modern, iar celalalt, stilul vintage. Acest aspect nu trebuie sa va descurajeze, dimpotriva. Imbinand doua stiluri de design diferit, obtinem stilul „eclectic”, daca cele doua sunt imbinate armonios si au cateva elemente comune.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

De exemplu, daca ne axam pe motive florale, putem imbina armonios un tablou cu flori, cu rama realizata in stil baroque, alaturi de o canapea moderna cu motive florale.

Speram ca cele doua articole sa va fie de folos in realizarea unui decor armonios pentru prima voastra casa! Va uram un inceput de drum frumos, drept si infinit de lung!

Citeste si 

Decor armonios pentru prima voastra casa – Partea I

 

 

 

 

 




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *