De la Home&Deco la HoReCa – Povestea unui magazin online de vesela si produse servire HoReCa

Stam de vorba cu Denisa Stefan, fondatoarea RoseHome, unul dintre importantele magazine online destinate industriei Horeca din Romania

Intrebarea 1: Cum a inceput RoseHome si de ce RoseHome ?

Ideea initiala a fost aceea a unui magazin online de decoratiuni insa ulterior, datorita diferitelor solicitari din partea clientilor am diversificat oferta. Trecerea efectiva catre industria Horeca s-a facut practic prin promovarea si importarea de dispensere de limonada. Unul dintre clientii nostri ne-a solicitat sa aducem un anumit tip de dispenser de limonada din Uk si ulterior am diversificat oferta de dispensere in asa fel incat in 2017 acestea au reprezentat core businessul magazinului nostru.

Ulterior, au venit solicitari de vesela, vase prezentare, tacamuri colorate si lucrurile au mers pe repede inainte in ideea ca a trebuit sa ne deschidem un mic showroom, sa diversificam oferta si sa crestem numarul articolelor pe care tinem stoc.

Intrebarea 2 : Cum a fost trecerea de la clienti casnici catre clientii Horeca

In toamna anului 2017, am mers la targul de la Milano, am facut contracte directe cu producatorii care ne interesau si am inceput promovare liniilor de farfurii colorate de la Seasons by Porcelite, a farfuriilor ceramice cu design unic din seria Rustico, si a multor alte produse care ne-au adus foarte multi clienti noi. Ne-am deschis un mic showroom in Bucuresti si cresterea fata de anul anterior a fost mult peste asteptari in asa fel incat in primavara acesta vom inaugura un nou showroom, mai mare, cu o oferta diversificata care va acoperi atat nevoile de vesela, tacamuri, vase prezentare cat si o oferta diversificata pentru ballrooms & evants respectiv pentru hoteluri structurat colt de mic dejun si coffee breaks.

Care au fost trendurile pietei Horeca in 2018:

In 2018 putem spune ca s-a continuat trendul din 2017 deja, si anume, majoritatea locatiilor Horeca au inlocuit treptat vesela alba, simpla cu farfurii colorate, rustice care aduc un plus de culoare si inovativitate. Strict pentru 2018 am sesizat un accent mai mare pus pe farfuriile cu design unic, farfurii ceramice, hand made dar care nu sunt atat de rezistente precum farfuriile de serie.

 

Care sunt trendurile pentru 2019 in vesela de restaurant:

2019 este setat a fi anul în care funcționalitatea și designul se reunesc în alegeri deoarece consumatorii nu mai sunt mulțumiți de produse care oferă pur și simplu unul sau altul.

Oferind durabilitate și o durată de viață îndelungată fără a compromite estetica, farfuriile de baza, farfuriile albe sau colorate din portelan cu garantie impotriva ciobirii  vor fi combinate in servire cu farfuriile ceramice cu forme asimetrice, forme curbate respectiv locatiiile de top vor opta pentru farfuriile de tip Signature Dish sau Design for Chefs.

Culorile calde sunt în mod oficial în anul 2019, unul dintre grupurile de culori ale Pantone pentru acasă și interioare, concentrându-se pe culori tentante într-o gamă de nuanțe asemănătoare condimentelor. Gândiți-vă că paprika roșu și galben turmeric, paleta de prognoză caldă pentru anul 2019 este numită în mod adecvat „Cravings” și este descrisă ca fiind „tentantă pentru ochi, precum și pentru gusturile de băutură”, făcându-l paletă ideală pentru culoarea vesela. Aceste așa-numite nuanțe picante vor duce, fără îndoială, la o dorință crescută pentru seturile de cină din anii ’70, pe măsură ce culorile calde erau o caracteristică proeminentă a erei.

Mergând  mai departe pe o paletă de culori scandinavă, tonul rece, anul viitor se va întâlni cu cineva care are o atmosferă „California Cool” cu tonuri de pământ și accente luminoase. Vă puteți aștepta să vedeți o mulțime de plăci și seturi de tacâmuri din materiale reciclate, în conformitate cu spiritul eco-războinic californian. Pentru a lumina aceste plăci tămăduite cu pământ, veți găsi accente de culoare în portocaliu strălucitor și turcoaz viu.

Vasele de prezentare de dimeniuni reduse, din portelan sau ceramica, sunt de asemenea un detaliu de stil văzut pretutindeni și reprezintă o expresie a atenției minuțioase asupra lucrurilor mici.

O tendință pentru 2019 este revenirea farfuriilor din portelan de culoare alba, alb mat, cu forme asimetrice. Desi farfuriile albe practic au disparut aproape complet de pe mesele restaurantelor în ultimii ani în favoarea farfuriilor ceramice rustice, a lemnului , platourilor de ardezie sau chiar melamina, aceste isi anunta un come back spectaculos

Serviciile de servire cină delicate, clare se combină excelent cu majoritatea farfuriilor colorate fie ca sunt din portelan, material ceramic sau lemn si aduc un plus de valoare estetica si o functionalitate sporita.

Daca 2018 a fost anul in care s-au folosit in servire foarte multe platouri de lemn, fie ca au fost de lemn de bambus, salcam ,nuc , tei etc pentru anul acesta trendul va fi inlocuirea acestora cu vase din portelan, ceramice sau cu melamina.

Melamina de calitate, cu forme neregulate si culori ce imita lemnul este tot mai prezenta si pe piata din Romania si pentru anul acesta va inregistra o crestere semnificativa.

Fata de platourile de lemn care nu se pot igieniza corect la masina de spalat vase si pun diferite probleme in servire prin aplicarea normelor Haccp, platourile din melamina imitatie lemn rezolva toate aceste probleme si aduc un plus de durabilitate dovedindu-se in timp mult mai durabile si mai economice.

Noua linie de vase din melamina de la Cheforward este ideala atat pentru servirea direct la masa a preparatelor culinare cat si pentru amenajare si prezentarea in cadrul bufetelor largi de mic dejun sau conference. Foarte rezistente, practic indestructibile, sunt o varianta tot mai solicitata in locul platourilor clasice de lemn.

Desigur, vasele din lemn, isi au si isi vor mentine farmecul lor in prezentarea diferitlor bufete sau chiar in servire. Laditele de lemn vor fi in continuare prezente pe bufetele de mic dejun in combinatie cu platourile din melamina si imbinarea acestor 2 materiale va fi de asemenea un trend in acest an.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *