De ce sa nu folosesti plante uscate parfumate

Au fost si sunt la moda micile plante si flori uscate apoi parfumate care sa serveasca pe post de odorizant de camera si decor, cunoscute si sub denumirea de Potpourri. Desi unele aranjamente sunt cu adevarat frumoase, iata cateva argumente pentru care ar fi mai bine sa recurgeti la alte metode de a va parfuma casa, precum uleiuri aromate in suporturi speciale, betisoare parfumate,lumanari, odorizante electrice, etc.

In primul rand chiar daca tineti sau nu cont de regulile feng-shui, nimic din cele ce au avut viata si nu mai au nu trebuiesc tinute in casa in care locuiti, indiferent ca sunt doar niste plante sau lucruri ale unei persoane care nu mai este in viata. Toate acestea sunt considerate aducatoare de ghinion si energii negative care va pot afecta viata si emotiile chiar fara sa va dati seama.

Daca nu credeti absolut deloc in aceasta teorie legata de energiile pe care le pot emana aceste plante uscate decorative, puteti tine cont de aspectul prafului. Plantele respective sunt stropite cu diverse uleiuri parfumate fapt ce le transforma intr-un adevarat magnet pentru praf. Nu aveti cum sa le curatati decat prin spalare iar atunci si-ar pierde aroma, asa ca, de fiecare data cand faceti curat, daca le aveti in casa, ele vor ramane la fel de prafuite si vor fi o adevarata sursa constanta de alergeni.

Fiind un element pentru decor, probabil ar fi tinute  intr-un cosulet sau bol de sticla, care din pacate oricand se poate varsa si imprastia mici bucati din plantele uscate, casante, peste tot in casa, fiind nevoie de o curatenie amanuntita exact atunci cand probabil nu dispuneti de timp pentru asa ceva.

In caz ca aveti copii sau animale de companie, micile plante parfumate, decorative pot atrage atentia datorita faptului ca pot percepe ca fiind `gustoase`. Dupa cum va dati seama nu este indicat pentru nimeni sa le manance avand uleiuri pe ele, mult praf si o vechime considerabila.

Avand in vedere toate aceste aspecte, cu siguranta puteti gasi o varianta mult mai buna pentru decorare si parfumare, varianta care sa excluda tot ce este neplacut
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *