Metode eficiente de curatare si intretinere vesela in functie de material

Vesela este unul dintre cele mai importante elemente ale unui restaurant sau ale unei bucatarii casnice. Procesul de alegere a veselei potrivite pentru locatia ta nu este usoara. Dar, dupa ce alegi vesela, mai ai de respectat cateva reguli, pentru a o intretine si a o curate corect.

Curatare vesela in functie de material

Vesela poate fi confectionata din mai multe materiale, portelan, ceramica, email, inox si altele. Fiecare tip de material se curate si intretine diferit.  Curatarea veselei trebuie facuta corect, pentru  a putea utiliza vasele o perioada indelungata.

Cum cureti vasele din email

Vasele emailate (din email) au devenit foarte populare in ultima vreme datorita avantajelor pe care le detin. Vesela este confectionata din otel, ceea ce ii confera durabilitate. Stratul de email aplicat vaselor protejeaza alimentele de contactul cu metalul. Vasele nu sunt greu de ingrijit, deoarece sunt foarte rezistente la utilizarea  intensa, fiind potrivite pentru zonele de HoReCa ce au trafic intens.

Vesela fabricata din email prezinta un avantaj foarte folosit industriei HoReCa, si anume acela de a fi compatibila cu masinile industriale de spalat vase. Acest beneficiu economiseste foarte mult timp.

Cum cureti vasele din otel

In restaurante si in bucatariile de uz casnic,  vasele din otel inoxidabil sunt foarte intalnite. Aceste vase sunt foarte versatile, si foarte rezistente.

Recomandarea pentru curatarea vaselor din otel este ca acestea sa fie spalate manual. Masinile de spalat vase pot deteriora produsul.

Cum se intretin si curata vasele din portelan si ceramica

Portelanul si ceramica sunt printre cele mai populare materiale din care se confectioneaza vesela de restaurant. Cele doua materiale sunt foarte calitative si prezinta multe avantaje. Printre cele mai cunoscute avantaje sunt rezistenta la zgarieturi si ciobire, durabilitatea, si compatibilitatea cu, cuptorul clasic sau cu microunde.

Pe partea de curatare, vasele din portelan sau ceramica pot fi curatate atat manual, cat si bagate la masina de spalat vase, deoarece nu le afecteaza.

Cum se intretin si curata vasele din fonta

Vasele din fonta sunt cunoscute pentru cea mai lunga rezistenta, si o serie lunga de avantaje. Acestea pot fi folosite si ani de zile daca sunt intretinute asa cum trebuie, alimentele nu se lipesc de vas, pot fi folosite la gatirea la temperaturi inalte, asigura o temperatura constanta.

Vasele de fonta se curata usor, doar ca sunt cateva lucruri de care sa tinem cont. Vasul trebuie clatit bine, dar nu si lasat la inmuiat, deoarece exista sanse sa rugineasca. Atunci cand este depozitat, vasul trebuie ferit de umiditate.

Cum se intretin si curata vasele din melamina

– Melamina este un material tot mai intalnit in ultima vreme. Vasele din melamina sunt foarte usoare, dar foarte rezistente. Datorita acestor avantaje, vasele din melamina sunt recomandate locatiilor de HoReCa, dar si pentru uz casnic.

Vesela din melamina poate fi curatata manual, sau cu ajutorul masinilor industriale de spalat vase fara probleme, deoarece nu vor fi afectate.

Ce tip de vesela nu se recomanda pentru masina de spalat vase

Intretinerea ustensilelor trebuie respectata intocmai pentru o utilizare optima si indelungata. Din pacate, exista anumite materiale din care sunt confectionata vasele care nu sunt compatibile cu masina de spalat vase. Printre aceste vase se numara vasele antiaderent. Datorita apei si a chimiei puternice, acoperirea antiaderenta se degradeaza.

Si vasele din fonta se vor degrada daca vor fi curatate foarte des la masina de spalat vase.

Articolele de vesela din lemn nu sunt deloc compatibile cu masina de spalat vase deoarece lemnul se poate crapa sau se poate decolora  foarte usor.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *