Cum scapi de praful din casa

Primavara s-a instalat deja in aproape intreaga tara, zapada incepe sa dispara de tot din peisaj, iar dumneavoastra nu va mai ramane decat sa sa bucurati de vremea buna si sa deschideti larg ferestrele pentru a primi in casa caldura soarelui si aerul proaspat.

O mica problema ce poate aparea odata cu deschiderea geamurilor este cea a prafului. Cu siguranta stiti ca atunci cand este cald si geamurile stau larg deschise, este nevoie sa stergeti praful de doua ori mai des, fapt ce poate fi obositor daca nu aveti suficient timp liber. Pentru a elimina cu succes praful din casa si pentru a obtine  o curatenie de durata dar si un mod de a va proteja sanatatea, iata cateva sfaturi care va pot ajuta.

Eliminati suprafetele ce atrag praful. Suprafetele mari sunt si cele ce aduna cea mai mare cantitate de praf. Covorul sau mocheta, canapele tapitate, tapetul de pe pereti, draperiile din materiale groase sunt numai cateva exemple. Daca toate acestea le inlocuiti cu obiecte de mobilier ce nu atrag praful, scapati din start de o buna parte din munca depusa la curatenie. In caz ca aveti huse la canapele si fotolii acestea sunt de mare ajutor deoarece le puteti scutura sau spala destul de des.

Ordinea este si ea responsabila pentru mai mult sau mai putin praf. Cu cat aveti mai multe haine sau lenjerii in afara sifonierului atunci cand aerisiti casa, cu atat mai mult praf veti avea in lucruri si in incapere. Nu lasati lucruri aruncate la intamplare prin casa ci depozitati intodeauna rufele murdare intr-un cos special destinat acestora, iar pe cele curate depozitati-le in dulap.

In cazul in care ferestrele nu sunt prevazute cu plasa, este categoric nevoie sa luati in considerare acest lucru. Plasa de la geam tine in afara casei praful si impuritatice ce va pot intra in casa, impreuna cu gazele nedorite. Nu alegeti o plasa exagerat de deasa dar nici nu lasati geamul liber pentru ca astfel veti avea casa plina de praf indiferent.

Lenjeria din dormitor atrage cu siguranta mult praf care va poate provoca si alergii, nu numai un strat neplacut deasupra mobilei, asa ca scuturati des asternutul si schimbati-l cel putin o data pe saptamana.

Cand faceti curatenie in casa, stergeti mobilierul cu o carpa umeda, cu substante speciale antistatice pentru a nu il imprastia mai mult in aer. Nu uitati sa stergeti si locurile mai greu accesibile pentru ca si acolo se aduna praf care apoi se raspandeste in aer si intodeauna calculatorul si televizorul care, datorita faptului ca se incalzesc sunt un adevarat magnet pentru praf.

Daca aveti carti sau reviste, pastrati-le in locuri inchise, dulapuri sau vitrine pentru a nu fi si ele o sursa de murdarie si alergeni.

Spalati podelele cu mopul  dupa ce aspirati deoarece ramane intodeuna putin praf in urma aspiratorului.

Curatenia de primavara poate fi un pretext potrivit pentru a scapa de obiectele inutile din casa, precum haine vechi, obiecte decorative care nu ne mai sunt pe plac sau obiecte stricate pe care nu ne-am mai amintit sa le reparam.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *