Cum sa va construiti un dressing intr-un apartament

Multa vreme, dressingul a fost perceput ca un moft al societatii moderne, sau ca o copie dupa stilul american de amenajare a locuintei. Adevarul este ca dressingul nu este nici un moft, nici o copie, ci o necesitate care reuseste sa castige spatiu, prin eliminarea de rafturi, sertare si comode. In special daca nu dispuneti de un spatiu mare, un dressing este foarte eficient pentru a depozita lucrurile intr-un mod elegant si eficient.

Dressingul reuseste sa imbine placutul cu utilul, cum s-ar spune. Eficienta sa este insotita de aspectul placut care se gaseste sub o varietate de culori si materiale. Puteti sa alegeti usi din sticla, din pal, din lemn, din MDF lacuit. Aveti disponibilitatea sa alegeti nuante pale sau culori cu personalitate, in functie de stilul in care este amenajata locuinta dumneavoastra.

Pasi de urmat pentru construirea unui dressing

 

 Alegeti spatiul cel mai apropiat de dormitorul dumneavoastra. Este foarte important ca dressingul sa se afle in vecinatatea dormitorului pentru a va fi comod cu transportarea lucrurilor. Poate fi vorba de un hol, debara sau chiar si balcon.

 Masurati locul si decideti ce tip de depozitare doriti sa folositi. In functie de acest loc veti putea planifica schimbarile.

 Alegeti materialul de compartimentare si calculati unde ar trebui sa vina usa. Ca material de compartimentare poate fi lemn, rigips sau sticla.

 Desenati totul pe hartie pentru a nu avea surprize la construirea dressingului ca nu aveti suficient spatiu pentru tot ce v-ati propus sa integrati in dressing.

 Alegeti o vopsea deschisa la culoare pentru a da senzatia de larghete, pentru ca cel mai probabil spatiul alocat va fi unul destul de mic.

Dressingurile, in general, sunt prevazute cu usi glisante. Acestea reprezinta un mare avantaj pentru ca se castiga spatiu. Principiul de culisare a usii glisante este foarte simplu. Inlay-ul se prinde de un mecanism care ruleaza pe sine. Exista doua tipuri de culisare, in functie de tipul de prindere: pentru usi glisante aplicate si pentru usi glisante incadrate.

Dressingul poate fi construit in forma de L sau in forma de U. Dressingul in forma de L este recomandat in special camerelor cu lungime si latime mica. Intr-un astfel de caz, este recomandat sa optati pentru spatii pentru umerase. Deasupra barelor puteti monta un raft pentru imbracamintea care nu poate sa stea pe umerase. Sub hainele suspendate puteti include si un dulap special pentru pantofi.

Despre organizarea dressingului, aflati mai multe aici.Vezi si alte articole despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *