Balconul, este si el o parte importanta a casei, mai ales daca locuiti la bloc si nu va puteti bucura de o curte vasta dotata cu un locusor placut pentru a va savura cafeaua dimineata. Pentru inceput, astfel incat sa va puteti bucura de spatiul din balcon, este nevoie ca acesta sa nu mai fie vazut precum un loc de depozitare ci precum un loc ce asteapta amenajarea pentru a se transforma intr-o mica gradina.
Aruncati de aici tot ceea ce nu va este folositor, iar daca totusi va mai raman diverse lucruri dupa curatenie, asezati-le frumos intr-un dulap suspendat sau intr-unul aflat in coltul cel mai putin vizibil. Incercati sa obtineti cat mai mult loc liber pentru ca apoi sa va puteti juca cu decoratiunile.
Primul lucru ce trebuie adus in balcon este vegetatia. Aveti nevoie (daca nu exista deja) de cat mai multe ghivece cu plante pentru a reusi sa creati o atmosfera placuta, cat mai apropiata de cea a unei curti unde va aflati in mijlocul naturii. Optati pentru a suspenda ghivecele usoare de marginile tavanului din balcon, asezati-le in jardiniere, in afara balconului su achizitionati din magazinele de bricolaj un panou special pe care se pot aseza ghivece. In ceea ce priveste continutul ghivecelor, cel mai bine este sa alegeti plante rezistente ce nu trebuiesc bagate in casa iarna, deoarece altfel, in sezonul rece va veti aglomera foarte mult sufrageria. Deasemenea puteti planta si diverse condimente sau legume aici precum menta, cimbru, busuioc, rosii cherry, ceapa verde, etc pe care sa le folositi la gatit.
Ghivecele mai grele cu copacei sau plante mari, lasati-le pe podea, pe marginile balconului dar aveti grija, desi este frumos si recomandat sa va inconjurati cu plante de tot felul sa nu umpleti pana la refuz acest loc incat abia sa mai aveti loc sa intrati.
Dupa ce toate plantele preferate si-au gasit cate un loc, fara a incomoda este momentul sa mobilati si decorati balconul. Nu aveti nevoie decat de o sursa de lumina cu un abajur de gradina, cateva lumanari ce pot crea o atmosfera romantica seara si de un set de mobilier, restul decorului fiind creat de plantele din jur.
Setul de mobilier nu trebuie sa fie deosebit de mare ci mai degraba comod si cel mai important, poate, sa nu fie fix ci sa se poata strange pentru depozitare, la nevoie. Nu alegeti o masa mai mare decat aveti strict nevoie si concentrati-va pe scaune, taburete, pernute si orice alte elemente comode pe care se poate sta relaxat si comod deoarece vor fi cu siguranta apreciate.
Alegeti tot acest mobilier raportandu-va la cate persoane vor sta de obicei in balcon si la dimensiunile acestuia astfel incat dupa intreaga amenajare sa se poata circula cu usurinta si sa va simtiti ca-n mijlocul naturii, uitand ca va aflati intr-un apartament la etaj.